Willemstunnel dit weekend weer gedeeltelijk open

De Willemstunnel gaat dit weekend gedeeltelijk open, aldus de gemeente Arnhem. Dit weekend wordt één rijstrook van de tunnel weer vrijgegeven.

Dat is goed nieuws voor de doorstroming van het verkeer op de centrumring, maar de verkeersoverlast is nog niet voorbij, waarschuwt de gemeente Arnhem.

“De hinder wordt hierdoor iets minder maar is tot 2 september zeker nog niet voorbij. Het advies blijft daarom: mijd de Willemstunnel zoveel mogelijk.”

Aanvankelijk zou de tunnel tot maandag 15 augustus gesloten blijven voor het verkeer, maar de werkzaamheden verliepen wat spoediger dan werd verwacht. Daarom is besloten de tunnel weer eerder (gedeeltelijk) open te stellen.

Voorafgaand aan de werkzaamheden werd gerekend op veel vertragingen en opstoppingen omdat veel verkeer op de centrumring een andere route moet kiezen.

Maar de verwachte grote problemen zijn grotendeels uitgebleven, mede doordat het in verband met de vakantieperiode minder druk is op de weg.

Alleen de eerste dagen na de sluiting liep het verkeer op de centrumring vast. Nadat enkele maatregelen werden genomen om het verkeer beter te laten doorstromen, bleek van grote vertragingen geen sprake meer.

Verkeer dat van de A12, de A50 en de A325 komt, wordt voor de centrumring omgeleid.

De Willemstunnel stamt uit 2002 en was hard toe aan een opknapbeurt. De betonnen wanden worden gerepareerd en de gehele tunnel wordt opnieuw in de verf gezet.

Foto: gemeente Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Willemstunnel dit weekend weer gedeeltelijk open"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*