Vitesse verzuimt koppositie te pakken: 1-1 tegen VVV Venlo

Vitesse heeft voor de tweede keer deze week kennis gemaakt met de wetten van het Europese voetbal. In een teleurstellend duel tegen VVV Venlo moest de vermoeid ogende thuisclub toezien dat de gasten, dankzij een betwiste strafschop in de slotfase met een gelijkspel naar Limburg huiswaarts gingen: 1-1.

De traditionele Airborne-wedstrijd vormde een schril contrast met het spektakel van afgelopen donderdag tegen Lazio. Vitesse startte in dezelfde opstelling, maar met een hele andere instelling: geen baltempo, veel breed gespeelde ballen, nauwelijks diepgang. De hele eerste helft had niet veel om het lijf. De beste kans was nog voor Bryan Linssen, maar zijn kopbal op een verre pass van Bruns werd ternauwernood gered. Vitesse kreeg wel een reeks corners. Veel gevaar leverde dat echter niet op.

Na de pauze kwam Vitesse razendsnel op voorsprong door opnieuw Tim Matavz, die een blunder in de verdediging met een lage schuiver afstrafte. In het verloop van de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De thuisclub creeerde weinig. Een kwartier voor tijd greep VVV Venlo langzaam maar zeker het initiatief. Vitesse oogde vermoeid, liep steeds verder achteruit en had ook steeds meer moeite de bal lang in bezit te houden. In de slotfase ging het tenslotte ook nog fout, toen de slappe scheidsrechter Higler een worsteling tussen Guram Kashia en Lennart Thy beloonde met een pingel. Leemans liet Pasveer kansloos: 1-1.

Een overwinning had de koppositie betekend, na vijf speelrondes staat de ploeg vijfde.