‚Äã‚Äã DansTREK; hét dansfestival van Arnhem!

De Nieuwe Oost, Introdans, ArtEZ en Stadstheater Arnhem hebben de krachten gebundeld en organiseren hét dansfestival van Arnhem: DansTREK! Op zaterdag 17 maart 2018 beleef je in het Stadstheater wat er in Arnhem op het gebied van dans op de kaart staat. DansTREK was uitverkocht in 2017 en maakt zich op voor een XL-editie in 2018!

Dansstad Arnhem

De vier partners, die onderling nauw samenwerken om Arnhem als dansstad op de kaart te zetten, organiseren met DansTREK een toegankelijk, jaarlijks terugkerend dansevenement in Stadstheater Arnhem. Een festival waar modern ballet en moderne dans bij elkaar worden gebracht om een breed publiek te laten genieten van dans.

XL-editie
Om 19:15 uur start het voorprogramma met pop-up performances van de Arnhemse Meisjes en een openbare warming-up van Introdans. Door het gebouw worden verschillende dansfilms getoond. Van 20:15 – 23:30 uur verzorgen De Nieuwe Oost, Introdans en ArtEZ zeven prachtige dansvoorstellingen van zowel jonge talentvolle makers als genormeerde choreografen. Anders dan bij voorgaande edities worden bezoekers gedurende de avond van de ene naar de andere zaal geleid. Zo geniet je het ene moment van een intieme solo van de Stervende Zwaan in de foyer en het volgende moment van het krachtige ensemblewerk van Introdans’ Ballet Conrazoncorazon in de grote zaal. Vanaf 23:30 uur mogen de voetjes van de vloer tijdens de afterparty met DJ Spinkit!

Highlights uit het programma

‘Loin’ door Introdans, choreografie Sidi Larbi Cherkaoui

Na In Memoriam en Orbo Novo heeft Introdans opnieuw een creatie van de internationaal bejubelde Sidi Larbi Cherkaoui op het repertoire. Loin gaat over afstand; afstand tussen individuen, landen en culturen, maar ook over wat ons mensen bindt. Cherkaoui creëert een meditatieve sfeer waarin hij zijn vloeiende, organische danstaal en de voor hem zo kenmerkende duizelingwekkend snelle armbewegingen inzet voor wederom een hallucinerende choreografie.

‘Die Verwandlung’ door De Nieuwe Oost, choreografie Sophie Mayeux

In Die Verwandlung, de metamorfose, onderzoekt Sophie Mayeux het tumult en de onrust van een lichaam in transformatie. Deze poëtische en tijdloze voorstelling laat de transformatie zien van een abstracte entiteit naar een karakter met vele gezichten. De dansers brengen verschillende beschermingsmechanismen tot leven, welke een veelvoud aan vormen aan kunnen nemen.

‘D NO BODY’ door ArtEZ, choreografie Dario Tortorelli
ArtEZ Bachelor of Dance leidt een select aantal getalenteerde en gedreven studenten op; een nieuwe generatie danskunstenaars met een geheel eigen signatuur. De eigenzinnige choreograaf die (nieuw) werk maakte voor deze voorstelling is zeer talentvol en divers. Laat je verrassen en overrompelen door studenten van ArtEZ Bachelor of Dance in de choreografie van Dario Tortorelli.

Voor het gehele programma en de kaartverkoop ga je naar musisenstadstheater.nl.

Praktische informati

‚Äãe

Datum: Zaterdag 17 maart 2018
Tijd: 19:15 uur voorprogramma / 20:15-23:30 uur voorstellingen / 23:30-01:00 uur afterparty
Prijs: € 20,- / € 15,- studenten
Locatie: Stadstheater Arnhem

Reacties