Gemeente Arnhem: “Help studenten uit de auto”

Om de bereikbaarheid van Arnhem te verbeteren is de gemeente Arnhem op zoek naar innovatieve en creatieve ideeën om studenten die met de auto reizen, buiten de spits te laten reizen! Wie een goed idee heeft kan meedoen. Deelnemers maken kans op 1.000 euro.

Om files tegen te gaan is door het Rijk in 2011 het Beter Benutten programma gestart om de bereikbaarheid in enkele drukke regio’s, waaronder ook de regio Arnhem, te verbeteren.

Omdat de resultaten over de eerste paar jaar succesvol waren is in 2014 besloten het programma voort te zetten. De focus ligt nu vooral op gedragsbeïnvloeding van de reizigers. De gemeente hoopt op die manier 2.400 reizigers in deze regio zover te krijgen dat zij de spits gaan mijden.

De gemeente Arnhem heeft doelstellingen gekregen in vier gebieden: het centrum, Presikhaaf, rondom Rijnstate en de Velperweg. Elk gebied heeft een doelstelling met betrekking tot spitsmijden.
Minder auto’s in de spits betekent een betere doorstroming, en bevordert de luchtkwaliteit.

De twee gebieden waar de gemeente zich nu op richt zijn het centrum en Presikhaaf. In die gebieden rijden forenzen, bezoekers en studenten elke dag in de spits.
“De groep waar we ons in deze challenge op richten is de groep studenten”, meldt de gemeente Arnhem.

“Voor deze groep geldt dat er per gebied 60 studenten minimaal 3 ritten per week niet met de auto in de spits rijden ten opzichte van de huidige situatie. Omdat ook de treinen in de spits vol zitten, zoeken we geen stimulans voor studenten om met de trein te komen in plaats van met de auto.”

In de challenge daagt de gemeente Arnhem daarom studenten en innovatieve geesten uit om mee te denken die doelstellingen bereikt kunnen worden.

Meer informatie over de ‘City Challenge’ is te vinden op deze pagina.

Foto: gemeente Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gemeente Arnhem: “Help studenten uit de auto”"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*