Think Pink festival in Ierse Pub Mick O’Connells

image

“Ze was mijn moeder, mijn beste vriendin en ik mis haar nog elke dag.” Hannah Miller besluit kort na het overlijden van haar moeder de strijd tegen borstkanker voort te zetten. Zij organiseert samen met een groep bevlogen vrienden in de maand van de borstkanker een benefietfestival van vrijdag 17 oktober tot en met 19 oktober in Mick O’Connells Irish Pub, Korenstraat 2 in Arnhem.

Drie dagen lang zorgt een verscheidenheid aan live optredens van bands en dj’s voor de muzikale invulling van dit festival. Naast alle gezelligheid, muziek en vrienden, wordt er op allerlei manieren stilgestaan bij mensen die dagelijks vechten tegen kanker. Extra onderzoek en betere voorzieningen vergroten de kans op overleving.

Het idee om een muziekfestival te organiseren om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker was eigenlijk een logische stap voor Hannah: “Ik herinner mijn moeder als een positieve en vrolijke vrouw op wie iedereen kon bouwen. Haar deur stond altijd voor iedereen open. Zij was een bijzonder mens. Nu wil ik speciaal voor haar iets terugdoen.”

“Mijn moeder volgde de strijd van de Britse Jane Tomlinson. Een vrouw met borstkanker met nog zes maanden te leven. Deze vrouw besloot haar laatste maanden te wijden aan het inzamelen van geld voor onderzoek. Zeven jaar later overleed Jane. Zij haalde € 2,5 miljoen op voor haar doel. Janet was erg onder de indruk van dit verhaal. Dit deed mij besluiten om me in te gaan zetten. Onze familie, afkomstig uit Engeland, heeft muziek in het bloed en dus leek een muziekfestival ons de perfecte manier. Muziek is voor iedereen en verbindt mensen. Iedereen kent wel iemand met kanker. Het is een ziekte die ons allemaal treft en waar we samen tegen moeten vechten.”

Oktober is wereldwijd borstkankermaand, daarnaast zou Janet deze maand 59 jaar geworden zijn. Alle opbrengsten van het Think Pink Festival komen ten goede aan de Janet Miller Borstkanker Stichting. Deze stichting heeft als doelstelling een (financiele) bijdrage te leveren en aandacht te vragen voor de bestrijding van borstkanker.

Elke dag is er een verrassend programma samengesteld, niet alleen voor muziekliefhebbers maar voor de hele familie. Door mee te doen aan uiteenlopende activiteiten, steunen festivalbezoekers het goede doel. Bied op een klusjesman die een dagdeel ter je beschikking staat tijdens de ‘slave auction’, koop loten en maak kans op prijzen gedoneerd door het lokale bedrijfsleven, of win een outfit ter waarde van 300 euro van Arnhems nieuwste mode aanwinst

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Think Pink festival in Ierse Pub Mick O’Connells"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*