Nerveus Vitesse pakt 3 punten tegen ADO

image

Vitesse heeft zondagmiddag thuis in de Gelredome met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. De midweekse overwinning bij Heerenveen leek het zelfvertrouwen veel goed te hebben gedaan, want ruim 1 minuut na de aftrap stelde Julian Jenner Ricky van Wolfswinkel in staat de 1-0 binnen te tikken

ADO had in de eerste fase weinig in te brengen, maar Vitesse moest toch toezien hoe na ca. 20 minuten de club uit de Hofstad langszij kwam, omdat de thuisclub er maar niet in slaagde de bal weg te werken. Doelpuntenmaker was Lex Immers. Voor de toeschouwers viel er voldoende te beleven. Vijf minuten voor rust kwam Vitesse opnieuw op voorsprong. Santi Kolk (foto) benutte een penalty, die hij zelf had verdiend, toen hij in kansrijke positie werd vastgehouden door ADO-verdediger Kum.

De tweede helft bracht veel minder. Vitesse oogde optisch sterker, maar leek niet te kunnen of willen doordrukken. ADO was aan de andere kant ook nauwelijks gevaarlijk. De angst om toch een gelijkmaker te moeten incasseren, zorgde ervoor dat Vitesse wat nerveus opereerde. Pas nadat de zwak spelende Alexander Büttner was vervangen door krachtpatser Niklas Tarvajärvi hoefde ADO-keeper Zwinkels weer in actie te komen. Hij was echter kansloos op een afgevallen bal, waarmee Tarvajärvi in blessuretijd de wedstrijd definitief besliste: 3-1. De eerste crisis lijkt bezworen.