Spelregels wijkgericht werken geven duidelijkheid

imageHet college van burgemeester en wethouders heeft begin deze maand de spelregels wijkgericht werken aangepast. In de spelregels staat onder andere dat bewonersleden in wijkplatforms de besteding van wijkbudgetten bepalen. Verder stelt het college eisen aan de samenstelling van het wijkplatform: leden moeten een afspiegeling van de bevolking vormen, het algemeen belang vertegenwoordigen én zij mogen maximaal 8 jaar zitting hebben in het platform. Na die tijd moet er ruimte zijn voor nieuw bloed.

De gewijzigde spelregels gaan 1-1-2009 in en worden voor 3 jaar vastgesteld. De spelregels spelen in op ontwikkelingen rondom Vogelaar en GSO III. Wijkactieplannen en extra bewonersbudgetten krijgen een plek in de aangepaste spelregels.

Verder gaan de regels in op de systematiek van wijkspeerpunten. Deze worden niet meer jaarlijks ingediend, maar in plaats daarvan kan elke wijk doorlopend vijf speerpunten hebben. Op het moment dat er één is afgehandeld kan er een nieuw speerpunt worden ingediend.

De gemeente wil via wijkgericht werken de zeggenschap en de betrokkenheid van de Arnhemse burgers vergroten. Wijkplatform of – als dat er niet is – wijkvereniging zijn hiervoor formeel aanspreekpunt.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Spelregels wijkgericht werken geven duidelijkheid"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*