RTV Arnhem richt zich op samenwerking

Eerder dit jaar maakte de gemeente Arnhem bekend dat RTV Arnhem professioneler moet om meer kijkers en luisteraars te trekken. De gemeenteraad baseerde zich daarbij op onderzoek van Tangram Advies & Onderzoek. In september werd bekend dat de gemeente de subsidie aan RTV Arnhem afhankelijk stelt van het bedrijfsplan dat de lokale omroep voor 1 april moet inleveren.

Gisteravond wist de Gelderlander te melden dat een profesionele stadsomroep in Arnhem prima kan worden opbouwd in samenwerking met Omroep Gelderland, de lokale omroep van Nijmegen en Graafschap TV als mogelijke adviseurs. Althans, dat stelt Pauline Meijwaard, interim-directeur van Radio en TV Arnhem. De aanstelling van een kwartiermaker van buitenaf om van de omroep een echt bedrijf te maken ziet ze niet zitten. “Dat geld kun je beter steken in een goede, betaalde omroepkracht”, zo reageerde ze na afloop van een vergadering van de raadscommissie cultuur over de toekomst van RTV Arnhem.

Ik denk dat ze daarin gelijk heeft, alhoewel samenwerking met verschillende partijen ook tijd (en dus geld) zal kosten. Ben benieuwd hoe die samenwerking vorm zal moeten krijgen. Gaat het een soort van adviesraad worden of gaan ze ook echt een inhoudelijke rol spelen waarbij ze zowel mensen als middelen zullen leveren?

Reacties

Wees de eerste die reageert op "RTV Arnhem richt zich op samenwerking"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*