Sloth onderzoekt de zonde van traagheid

imageMet Ira, Latijn voor woede, gaf de Vlaamse choreograaf Jens Van Daele in 2005 de aftrap voor een ambitieus project. Van Daele heeft zich de niet geringe taak gesteld om over elk van de zeven hoofdzonden een choreografie te maken. Iets dat hem tot dusver bijzonder goed afgaat, getuige de uitstekend ontvangen eerste drie delen.

In de vierde voorstelling uit deze serie, Sloth (traagheid), graaft Van Daele verder in de donkere krochten van de menselijke ziel. We zien vijf individuen die ploeteren in een wrange wereld van onverschilligheid, laksheid en traagheid. De westerse mens heeft een steeds grotere materiële armslag, maar lijkt zich steeds minder te bekommeren om de grote vraagstukken des levens. Zoals gewoonlijk brengt Van Daele dit thema met dan vol explosiviteit, kracht en snelheid.

Sloth is een bloedstollend duel op het scherpst van de snede.

Om te spreken in termen van de zeven hoofdzonden: jaloezie zoekt slachtoffers, hoogmoed zoekt dienaren, luiheid zoekt medestanders, Van Daele zoekt de menselijke maat. Zijn fascinatie voor de zeven hoofdzondes ligt in het feit dat religie en de maatschappij mensen zó weten te beïnvloeden dat zij zich schuldig voelen over dingen die in wezen diep menselijk en heel normaal zijn. Sloth is een voorstelling van stichting Jens van Daele en wordt geproduceerd door Theaterwerkplaats Generale Oost. De voorstelling is tot en met 18 december op tournee door Nederland.

Wat is jouw hoofdzonde?
Biecht jouw hoofdzonde in circa 150 woorden op, mail hem naar en win een prachtige scènefoto op canvas. De mooiste bekentenissen worden (indien gewenst, anoniem) geplaatst op www.generaleoost.nl. Na de tournee (18 december) worden alle bekentenissen verzameld. De foto verloot Generale Oost onder de beste verhalen. Bovendien worden er ook tien unieke Sloth-hoofdkussens vergeven.

Wanneer? 10 + 11 december, aanvang 20.30 uur
Waar? Schouwburg Arnhem, kleine zaal
Entree? € 13 (€ 10,50 met CJP-pas)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Sloth onderzoekt de zonde van traagheid"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*