Krijgt Arnhem (aan Zee) nu een heus strand?

imageAfgelopen voorjaar presenteerden René Blom en Rogier Blok van Stichting Arnhems Bevlogen voor het eerst hun plannen voor een stadstrand in Arnhem: ‘Starbeach’. Het idee was om ze¬≠venduizend vierkante meter van de Rijnkade vol te storten met zand en een zwembad te maken in een Rijnaak aan de kade. Hier moesten dan wekenlang allerlei evenementen gaan plaatsvinden zoals modeshows, vuur¬≠werkshows, barbecues, concerten, voetbal- en vliegerwedstrijden.

Ook al bleken de plannen voor een stadsstrand afgelopen zomer niet haalbaar, het idee bleef. René Blom en Rogier Blok geloven namelijk heilig in kansen van stadsstrand. René Blom: “Op de kalender is er volgens ons meer dan voldoende ruimte voor het houden van nieu¬≠we evenementen. Arnhem kent niet eens een jaarlijks stadsfeest, dus wat ons betreft wordt Star¬≠beach dat.”

Maar toen begonnen er steeds gaten vallen in de Rijnkade, viel de kade af als evenementenlocatie. Ze hebben nu hun oog laten vallen op de AKU-fontein op het Gele Rijdersplein. De vijver wordt in het zand gelegd. Aan de kant van het Willemsplein komt een podium voor optredens, onder de overkapping bij de vijver een restaurant. Een ‘beachclub’ komt in een bouwsel boven de fietsenstalling of in het voormalige restaurant Royal.

Het Gele Rijdersplein en de AKU-fontein waren al eerder het decor voor evenementen van Arnhems Bevlogen, de stichting die door Blom en Blok is opgericht omdat ze van mening zijn dat er veel te weinig te doen is in Arnhem. Daar willen ze met de in 2007 opgericht stichting verandering in aanbrengen. Het eerste wapenfeit was het Freefall Festival met Koninginnedag. Dit dancefeest speelde zich af rondom de fontein op het Gele Rijdersplein en mikte vooral op de liefhebbers van elektronische dansmuziek. Tijdens Rio aan de Rijn veranderden ze het plein rondom de AKU-fontein in een zomers vakantieparadijs met een Caribische inslag met de Flashback Summerbreeze Party en eind augustus organiseerden ze samen met RadioNL op diezelfde locatie een Hollands Hitfestival.

Blom en Blok willen op hun stadsstrand op het Gele Rijdersplein de hele zomer (en de komende zomers) tal van evenementen houden, van optredens van artiesten tot opa- en omadag en sportevenementen. Vooralsnog is het niet zeker of de plannen voor een stadsstrand in 2009 wel doorgaan. Er zijn nog sponsors nodig. Bovendien moet de gemeente vergunningen verstrekken.

Maar ook zonder stadsstrand hoeven we ons echt niet te vervelen aankomende zomer. Zo beginnen we de zomer met een mode biënnale en sluiten we de zomer af met de zes weken durende derde editie van Made in Arnhem. En tussendoor zijn er dan natuurlijk nog de Living Statues, de Park Open-concerten op de Ronde Weide, het Free Your Mind Festival en de Sonsbeek Theater Avenue , om maar eens wat te noemen‚Ķ

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Krijgt Arnhem (aan Zee) nu een heus strand?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*