OPA’s Ontwerpcafé: Survival of the best

Prijzen en subsidies betekenen voor ontwerpers niet alleen een financiële steun in de rug, ze dragen ook bij aan hun bekendheid en erkenning. Prijzen en subsidies fungeren als een kwaliteitskeurmerk dat vertrouwen biedt aan potentiële opdrachtgevers en consumenten. Maar door wie en hoe wordt deze kwaliteit gekeurd? Wat zijn de criteria voor het toekennen van prijzen en subsidies aan ontwerpers? En wat vinden ontwerpers er zelf van om aan deze kwaliteitsselectie onderworpen te worden?

Anne Hoogewoning (coördinator en secretaris stimuleringssubsidies vormgeving Fonds Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst) en Gert Staal (veelgevraagd jurylid voor ontwerpprijzen) zullen hun licht doen schijnen op kwaliteitscriteria bij prijzen en subsidies.

Frank Bruggeman (kunstenaar/vormgever), Alfons Hooikaas (grafisch ontwerper) en Martine van ‘t Hul (modeontwerper) gaan in op de vraag waarom zij vinden dat ze een kwaliteitskeurmerk hebben verdiend. Dit zullen ze doen aan de hand van hun werk waarmee zij subsidies en/of prijzen hebben ontvangen.

Tevens zal deze avond de publicatie Winnaar in de kunst gepresenteerd worden. Deze uitgave, (van ArtEZ Press i.s.m. ARCCI (Arnhems Centrum voor Creatieve Economie & Innovatie) en het Art Business Centre van ArtEZ), beschrijft aan de hand van interviews met tien winnaars van de De Roos-Gesinkprijs, de factoren die bijdragen aan een succesvolle carrière in de kunsten. De Roos-Gesinkprijs werd van 1995 tot en met 2004 aan de talentvolste eindexamenstudent van ArtEZ uitgerreikt.

Wanneer? Dinsdag 21 april 2009, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Waar? Showroom Arnhem, Langstraat 20, Arnhem
Entree? 5 euro (studenten en leden van Club OPA: gratis)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "OPA’s Ontwerpcafé: Survival of the best"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*