Arnhemse Sportweek 2009 van 18 tot en met 24 april

{title}Zaterdag 18 april klinkt om 10.00 uur bij het Gelredome het startschot voor de Arnhemse Sportweek, waarna verspreid over de hele stad allerlei sportactiviteiten gaan plaatsvinden. De Arnhemse Sportweek is onderdeel van de Nationale Sportweek die onder auspicien van NOC*NSF landelijk wordt georganiseerd.

De Arnhemse Sportweek beleeft dit jaar zijn zesde editie en kent enkele bijzondere onderdelen. Op genoemde zaterdag wordt in het Gelredome onder de noemer Spinning®Sensatie door 3.000 deelnemers een poging gedaan het wereldrecord spinning te verbeteren.

Zondag 19 april kan iedereen tussen 12.00 en 16.00 uur op expeditie in Park Sonsbeek, waar in de omgeving van de Witte Villa, de Steile Tuin en het Bezoekerscentrum kan worden deelgenomen aan o.a. een survivalrun, mountanbiken, skiken, nordic walking en fitness. Vanaf 10.00 uur kun je in Sportcomplex Valkenhuizen kennis maken met diverse aspecten van de vechtsport tijdens de Nationale Dag van de Vecht- en Verdedigingssporten.

Donderdag 23 april organiseren het Sportbedrijf Arnhem, Rijn IJssel CIOS Arnhem en de ASF een leerzame, interactieve informatieavond rondom het thema is ‘Sporttalent op recept’, met als invalshoek talentontwikkeling in de sport. Plaats van handeling is het het auditorium van CIOS Arnhem (Sportcomplex Valkenhuizen) aan de Beukenlaan 3. De Arnhemse jeugdkampioenen en talenten worden deze avond eveneens in het zonnetje gezet.

De week wordt traditioneel afgesloten met de huldiging door de gemeente van teams van Arnhemse sportverenigingen en individuele sporters die het voorgaand jaar een team- of individueel kampioenschap hebben behaald. Deze huldiging is op vrijdag 24 april. De Arnhemse Sportweek heeft ook een eigen profiel op Hyves aangemaakt: www.arnhemsesportweek.hyves.nl, waar je door het invullen van een enquete kans maakt op prijzen.

Voor een compleet programma en de aanvangstijden van de verschillende activiteiten kun je het beste kijken op www.arnhemsesportweek.nl. Het programma kan nog wijzigingen ondergaan.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse Sportweek 2009 van 18 tot en met 24 april"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*