Vitesse bezorgt toeschouwers tegen De Graafschap een vervelende middag: 0-0

Vitesse heeft zondagmiddag 5 april in een redelijk gevuld Gelredome ruim 19.500 toeschouwers een slaapverwekkende vertoning voorgeschoteld tegen een matig en defensief De Graafschap. Na 90 minuten was het nog steeds 0-0 en in de tussenliggende periode was er eigenlijk nauwelijks iets gebeurd.

In de eerste helft kwam Ricky van Wolfswinkel enkele keren gevaarlijk vrij voor de goal zonder succesvol te zijn en kon Graafschap-keeper Heijblok maar ternauwernood een kopbal van de verder zwak spelende Lasse Nilsson keren. De tweede helft kende zo mogelijk nog minder hoogtepunten. Na een toevallige uitbraak kon Piet Velthuizen met zijn voeten maar net een Doetinchemse voorsprong voorkomen. In de 85e minuut beleefde Vitesse zijn gevaarlijkste moment, toen Heijblok een vrije trap van Nicky Hofs onder de lat vandaan tikte. Het bleef echter 0-0 en Vitesse moet nog even naar onderen blijven kijken om zich definitief veilig te wanen.