Wijkplatform Sint Marten-Sonsbeekkwartier-Zuid stapt op

Op dinsdag 7 april hebben de bewoners in het wijkplatform St. Marten – Sonsbeekkwartier-Zuid besloten gezamenlijk te stoppen. Er is sprake van een onderlinge vertrouwensbreuk en er is geen basis meer voor verdere samenwerking. Er is voor gekozen om allemaal op te stappen om de weg vrij te maken voor een nieuwe groep bewoners die de wijk gaan vertegenwoordigen in gesprekken met gemeente, woningbouwvereniging etc.. Nu er net nieuwe spelregels voor wijkgericht werken zijn vastgesteld is dat een goed moment voor een nieuwe start

In de afgelopen jaren heeft het wijkplatform St.Marten – Sonsbeekkwartier-Zuid veel bereikt voor de wijk. De wijkvisie ‘Met het oog op een Milieu vriendelijke wijk’ is gerealiseerd met dank aan zo’n 200 bewoners die daaraan hebben bijgedragen. In de visie zijn groen, licht en ruimte een paar van de essentiële bouwstenen. De visie heeft geleid tot een actieplan dat de basis is voor de gemeente en Portaal om de extra gelden die beschikbaar zijn voor St. Marten te investeren.

Aan de opbouwwerker en wijkmanager is verzocht het voortouw te nemen om op basis van de spelregels voor wijkgericht werken een nieuwe groep bewoners te vormen. Afgesproken is dat lopende zaken (bijvoorbeeld financiële aanvragen voor activiteiten in de wijk) ook door hen worden afgehandeld.

Bron: St.Marten/HKA

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wijkplatform Sint Marten-Sonsbeekkwartier-Zuid stapt op"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*