Filosofisch Café Arnhem

‘Verzoening’ is het thema van de Maand van de Filosofie 2009. Schrijvers, filosofen en andere denkers spreken en debatteren in de maand april over onvermijdelijke conflicten en bevrijdende verzoening.

Chimpansees kussen elkaar en makaken verzoenen zich door elkaar te omhelzen. Of het nu om een machtsstrijd onder ambitieuze mannetjesapen gaat, een stukgelopen huwelijk of de verwerking van een misdrijf, na een ingrijpend conflict gaat iedereen op zoek naar een manier om het leven weer voort te kunnen zetten. Ook in een door oorlog of onderdrukking gebroken samenleving is verzoening een belangrijke opgave: kunnen daders en slachtoffers zich nog in dezelfde samenleving thuis voelen?

Op dinsdag 21 april (derde dinsdag van de maand) is er van 19.30 – 22.00 uur weer Filosofisch Café Arnhem (FCA). Het thema van de avond is ‘Wat maakt verzoening mogelijk?’.

De aanwezigen discussiëren met elkaar onder leiding van Dick Kleinlugtenbelt volgens de methode van het socratische gesprek. Iedereen is van harte welkom. Een filosofische achtergrond is niet noodzakelijk, wel bereidheid om te luisteren, vragen te stellen en mee te denken.

Het FCA vindt plaats in café Nieuwstad, Walstraat 54, Arnhem (tussen Schouwburg en Musiskwartier). De entree is vrij. Tijdens de bijeenkomst wordt een inzameling gehouden ter dekking van de organisatiekosten. Het is ook mogelijk ‘vriend van het FCA’ te worden en een jaarlijkse donatie per giro over te maken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Filosofisch Café Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*