Project Buiten Gewoon Beter Hoogkamp van start

De wijk Hoogkamp is één van de nieuwe Buiten Gewoon Beter wijken. Onder de naam Buiten Gewoon Beter brengt de gemeente Arnhem de kwaliteit van de openbare ruimte in onze stad op peil. De gemeente gaat wijk voor wijk zorgen voor minder zwerfvuil, onkruid en hondepoep, betere wegen, mooier straatmeubilair, enzovoort. In de Hoogkamp wordt het opknappen van de openbare ruimte gecombineerd met het aanpakken van de riolering. 2007, 2008 en een deel van 2009 waren de jaren van de plannen en de voorbereiding.

Het Definitief Ontwerp van het project Buiten Gewoon Beter (BGB) Hoogkamp is ondertussen klaar. De digitale tekeningen staan op de gemeentelijke website. Ook liggen de tekeningen ter inzage in het directiekantoor aan de Van Lawick Van Pabststraat 64 en heeft de wijkvereniging een set. Begin deze maand is een brief naar alle bewoners van de Hoogkamp gegaan over de actuele stand van zaken en de planning. De totale doorlooptijd van de uitvoering is ongeveer twee jaar. De uitvoering is gepland vanaf eind juni, maar in april en mei wordt alvast een voorschot genomen op BGB door enkele Plussen uit te voeren.

De uitvoering wordt gerealiseerd in drie fasen. Bij de fasering is goed gekeken naar de bereikbaarheid van de wijk. Voor de bewoners én voor de hulpdiensten en afvalophaaldienst is dit erg van belang. De eerste fase is de Jozef Israëlslaan, inclusief de zijstraten, tot aan het Neuhuyspleintje. De bedoeling is dat als fase 1 klaar is, daar ook alvast het groen wordt gedaan; tijdens de uitvoering van fase 2 dus. Hetzelfde geldt voor het groen in fase 2.

Als eerste worden vandaag door wethouder Cees Janssen en voorzitter van de wijkvereniging Frans Schoenmakers drie eiken geplant in de buurt van de Schelmseweg. Dat gebeurt op feestelijke wijze en uiteraard zijn de wijkbewoners en andere belangstellenden daarbij van harte welkom! Vanaf 15.30 uur in basisschool Het Palet.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Project Buiten Gewoon Beter Hoogkamp van start"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*