Nationale Straatvoetbaldag in 6 Arnhemse wijken

Dinsdag 5 mei is het Nationale Straatvoetbaldag, zo ook in Arnhem, waar in 6 zogenaamde krachttwijken wordt “gestraatvoetbald”. De organisatie van dit evenement is in handen van Sportbedrijf Arnhem, Panna-Events, St. Rijnstad, Pactum Rijnside en de Straatvoetbal Bond Nederland (SVBN), mede opgericht door Humberto Tan en Edgar Davids.

De Nationale Straatvoetbaldag is niet zonder reden op Bevrijdingsdag, maar staat vooral in het teken van verbroedering en wordt opgeluisterd met diverse activiteiten: wereldkeukens, muziek, dans, een kidscorner en optredens van verschillende artiesten uit diverse culturen. Jongeren uit de 6 Arnhemse wijken zelf, onder begeleiding van professionele jongeren- en buurtsportmedewerkers, zullen zorgen voor een soepel verloop van de activiteiten:
• Malburgen/Immerloo РJongerencentrum Remix;
• Presikhaaf РGrasveld bij jongerencentrum Push;
‚Ä¢ ’t Broek – De Blokhut, Richard Krajicek Playground;
• Geitenkamp РBouwspeelplaats de Rommelkist;
• Klarendal РJongerencentrum De Mix;
• De Laar West РDe Bus.

De toernooien worden gespeeld onder het motto ‘Schop de bal, schop geen rotzooi!’ en zijn de voorrondes voor de Nationale Straatvoetbal Competitie. De regiofinale is op zondag 14 juni bij de Rijnhal. Voor meer informatie over deelname kun je terecht op www.sportbedrijfarnhem.nl/wijksport.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nationale Straatvoetbaldag in 6 Arnhemse wijken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*