Uitreiking Willem Diehlprijs 2009

Architectuurcentrum CASA en Stichting Binnenstadsmanagement Arnhem (SBA) organiseren dit jaar de tweede editie van de Willem Diehlprijs. Deze architectuurprijs voor het beste restauratie- of renovatieproject in de binnenstad is in 2007 door SBA en CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met het gebouwde erfgoed te stimuleren.

Winnaar van de eerste editie in 2007 was Bar Florian. Voor deze tweede editie is een achttal projecten genomineerd die een restauratie of renovatie hebben ondergaan in de jaren 2007 en 2008. De kanshebbers zijn Humanoid, Coming Soon, Art of Camouflage, Rijnstraat 56-59, Wonen boven Winkels aan de Roggestraat, het Gemeentehuis, de Rabobank aan het Willemsplein en Luxor Live.

Naast de vakjuryprijs is er dit jaar ook een publieksprijs. Je kunt tot 11 mei via een mail je stem uitbrengen op een van de genomimeerde projecten.

De prijsuitreiking is op dinsdag 12 mei a.s. in het door Willem Diehl ontworpen pand van Luxor Live. Na de uitreiking kun je Luxor bezichtigen, genieten van een hapje en een drankje en de groove van Miss Dada. De entree bedraagt 5 euro (Leden van de CASA-sociëteit, genodigden van de SBA en vrienden van CASA krijgen gratis toegang). Als je bij deze prijsuitreiking aanwezig wilt zijn, kun je per mail reserveren.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Uitreiking Willem Diehlprijs 2009"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*