Theaterfestival op hoogste punt van Arnhem

{

Hoogte 80, het hoogste punt van Arnhem aan de rand van de Geitenkamp, wordt het podium voor een nieuw theaterfestival: Hoogte 80, ’n bult theater.

Vanaf Hemelvaartsdag, 21 mei, zijn er vier dagen lang voorstellingen en optredens. Het festival is een initiatief van de stichting Yamaar. Deze Arnhemse club was jarenlang aanwezig op de Sonsbeek Theater Avenue met zijn bedoeïenententen met cabaret, bar en loungehoek. Die samenwerking stopte twee jaar geleden.

Het festival opent op 21 mei met een Geitenparade van 30 gepimpte kunststof geiten.

Bewoners uit Geitenkamp, Monnikenhuizen en Arnhemse Allee namen twee weken geleden in de Jozefkerk aan de Rosendaalsestraat een geit in ontvangst en zijn aan de slag gegaan met het aankleden ervan. Voortaan gebeurt dit elke maandag- en woensdagavond tot Hemelvaartsdag. Ook Mister Tattoo Henk Schiffmacher zal een geit gaan oppimpen.

Op 21 mei gaan ze in optocht, gedragen vanaf het markplein (Geitenkamp) naar Hoogte 80 in Stadspark Monnikenhuizen waar ze om ca 14.00 uur aankomen en opgesteld zullen worden op het festivalterrein. Daarmee opent ook het theaterfestival van 4 dagen. Tijdens het theaterfestival kan men stemmen op een geit als wijkmascotte. De geiten zullen na het festival een prominente plaats in de wijk krijgen. Ze worden ook opgenomen in een kunstroute.

Op de berg komt een loungetent, een theatertent en de zogenoemde Geitenbreiertent. Die laatste wordt gevuld door professionele artiesten en amateurtalent uit de omlig¬≠gende wijken. Wijkbewoners zijn al benaderd. Daarnaast staan optredens ge¬≠pland van onder meer Pinken¬≠biest, Circus Poehaa, de Tivoli’s en Otto Orgel. Theatergroep Dapper gaat er de try-out van hun nieuwste voorstelling spelen.

Verder besteedt Hoogte 80, ’n bult theater aandacht aan beeldende kunst. Die wordt er getoond en ook ter plekke gemaakt. Daarnaast zijn er kindervoorstellingen. Yamaar is van plan van het festival een jaarlijks evenement te maken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Theaterfestival op hoogste punt van Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*