Internationaal Urban Forestry Congres in Arnhem

Gemeente Arnhem organiseert in samenwerking met kernteam Urban Forestry en Urban Greening van 27 t/m 30 mei a.s. het twaalfde Europese Urban Forestry-congres in een van de mooiste parken van de stad. Urban Forestry is een internationaal concept dat de stad en haar groen – van trapveldje tot struinpad en van bos tot wijkgroen – als interactief systeem beschouwt.

Dit jaar is het centrale thema van het congres hoe samenwerking de betekenis van het groen in steden vergroot. Beheerders, beleidsmakers en wetenschappers uit heel Europa spreken met elkaar over de kansen die stedelijk groen biedt voor de verbetering van het economisch klimaat, de gezondheid en de sociale cohesie in steden.

Het congres vindt plaats in Villa Sonsbeek in Arnhem.

Arnhem ontvangt dit jaar de sprekers van het twaalfde ‘European Forum on Urban Forestry’: Peter Bentsen (DK), Agnes van den Berg (NL), George Borgman (NL), Clive Davies (GB), Ann van Herzele (B), Wim Timmermans (NL) en Tom Wild (UK). In Villa Sonsbeek zullen zij presentaties houden over o.a. het belang van buitenspelen voor kinderen, over de mogelijkheden voor ‘openluchteducatie’ in het reguliere onderwijs en over veelbelovende concepten voor het ontwikkelen van duurzaam en multifunctioneel stedelijk groen.

Verder is de groene ‘branding’ van steden een belangrijk thema. Cecil Konijnendijk (DK), co√∂rdinator van het congres en toonaangevend expert op het gebied van Urban Forestry, zal inspirerende voorbeelden tonen van Europese steden die zich als ‘groene stad’ profileren, zoals bijvoorbeeld de Zweedse stad V√§xj√∂.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Internationaal Urban Forestry Congres in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*