35ste Bloembakkenactie & Straatplantdag

Sinds mensenheugenis vindt in het Spijkerkwartierde bloembakkenactie plaats. Altijd op de zaterdag voor moederdag. Ook dit jaar wordt deze lange en vrolijke traditie voortgezet. Een grote groep vrijwilligers staat zaterdag 9 mei weer klaar bij de bloemenkraampjes om iedereen uit de wijk te helpen om de planten in dozen en tassen te stoppen en op karretjes en fietsen te laden.

Zoals altijd zorgt de Werkgroep Spijkerkwartier er voor, dat de mooiste en kleurrijkste éénjarige zomerplantjes in een rijkgeschakeerde diversiteit van soorten voor een schappelijke prijs op de kraampjes staan. De opbrengst van de bloembakkenactie komt zoals gewoonlijk ten goede aan de ondersteuning van wijkactiviteiten.

De Groengroep Spijkerkwartier-Spoorhoek heeft vaste planten klaar staan voor beheerders van boomspiegels. Zij kunnen op deze gezamenlijke straatplantdag de planten afhalen die ze eerder hebben besteld. Daarmee kunnen de boomspiegels weer volgezet worden met bloem- en besrijke planten en struiken.

Bovendien komt natuurlijke kwekerij de Keltenhof met vaste planten, zaden, klimplanten, en gereedschap voor de eigen tuin. Kwekerij De Keltenhof doneert een percentage van de omzet aan de wijk. Het is ook mogelijk van te voren een bestelling te plaatsen bij de kwekerij via www.dekeltenhof.nl .

In de kraam van de Groengroep zijn ansichten te koop met ‘groene groeten’ uit de wijk. Dit jaar is er een nieuwe reeks over bloemen op straat in Spoorhoek en Spijkerkwartier. Ook is het boekje ‘Tuinieren op de vierkante meter’ te koop. Gratis te verkrijgen is de Groengroepfolder met een plattegrond en een overzicht van de Spijkertuinen.

Crisisgevoel? Niets werkt opbeurender dan mooie planten en bloemen. Aan de slag dus voor een groene en fleurige wijk!!

Zaterdag 9 mei van 10.00 tot 16.00 uur, vóór de Lommerd, Spijkerstraat 185a

Reacties

Wees de eerste die reageert op "35ste Bloembakkenactie & Straatplantdag"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*