Arnhem Mode Biennale 2.0

Arnhem Mode Biennale 2.0

Het centrum van Arnhem vormt van 6 juni tot 6 juli een maand lang het centrum van de derde editie van Arnhem Mode Biënnale. SHAPE is het verbindende thema van het volgens eigen zeggen grootste culturele mode-event ter wereld. Dit jaar doen ruim tachtig modelabels mee waaronder Jil Sander, Lanvin, Viktor & Rolf, Raf Simons, Maison Martin Margiela, Rick Owens en Hussein Chalayan, maar ook aanstormend talent als Boudicca, Cosmic Wonder en Sandra Backlund.

Het belooft opnieuw een fantastisch event te worden, maar wat doet het mode-event nu eigenlijk online? Eind vorige maand deed ik een klein onderzoekje en kwam tot de conclusie dat de Modebiennale-accounts voor oa YouTube, Flickr en Twitter waren gekaapt door Serif Kurtdaylar aka @MixedPie. Vandaag een artikel in de Gelderlander (ook in print) waarin inderdaad wordt bevestigd dat Kurtdaylar de accounts heeft aangemaakt:

(…) Alle informatie over de Modebiënnale is al te vinden op de website arnhemmodebiennale2009.com. Maar inmiddels heeft de Arnhemse multimedia-ondernemer Serif Kurtdaylar voor de Modebiënnale accounts aangemaakt bij Youtube, Flickr, Twitter en ook bij Ustream. Deze zijn steeds te vinden door achter de naam van de website /modebiennale te tikken. Van Kurtdaylar is het idee om het evenement volgende maand wereldwijd te presenteren via internet. “Alleen een website is te weinig, je moet gebruikmaken van alle kanalen die er zijn”, zegt hij. (…)

Publiciteitsmedewerker Meike Verhagen zegt dat nu bekeken wordt van welke mogelijkheden de Modebiënnale tijdens het evenement gebruik wil maken. ” In elk geval komen er filmpjes op Youtube en foto’s op Flickr. We presenteren interviews, brengen de opbouw in beeld, bieden een kijkje achter de schermen en tonen evenementen.” aldus de Gelderlander.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Mode Biennale 2.0"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*