Gelderse popacts gezocht voor Gesel XL

{title}

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2009 vindt de tweede editie plaats van het Gelders popweekend Gesel XL. Twee dagen lang moet Arnhem bruisen van popmuziek uit heel Gelderland. Het weekend laat de bezoeker ook alle aspecten van de popsector zien. Zowel popliefhebbers als muzikanten kunnen workshops bijwonen en aanschuiven bij één van de seminars. Op de podia zijn meer dan 40 optredens van Gelderse poptalenten van dit moment.

Inschrijven tot 15 juni
Gesel XL biedt een podium aan popmuzikanten uit heel Gelderland. Kunst en Cultuur Gelderland (KCG) nodigt alle bekende en onbekende acts, bands, artiesten, dj’s en alles daar tussenin uit om zich in te schrijven via www.geselxl.nl. Een commissie van ervaren programmeurs van Gelderse poppodia stelt aan de hand van de inschrijvingen “een fraaie staalkaart van het Gelders poptalent” samen. De inschrijving sluit op 15 juni. Coverbands en tape-acts worden uitgesloten van deelname.

KCG en popmuziek
KCG stelt zich ten doel meer aandacht voor popmuziek te genereren en de kennis in de sector te vergroten. KCG organiseert het weekend samen met diverse Gelderse poppodia, poporganisaties en festivals. Drie elementen staan centraal: presentatie van huidig poptalent, ontmoeting, informatie en educatie. KCG te Arnhem is het Gelderse kenniscentrum voor amateurkunst, buitenschoolse kunsteducatie en professionele kunst. Het medewerkersteam bestaat uit professionals met expertise op het gebied van dans, beeldende kunst, film, letteren, muziek, pop, theater, jongeren, cultuurtoerisme en regionaal beleid. Ook wil KCG fungeren als vraagbaak voor gemeenten: samen met hen ontwikkelt KCG in regionaal verband een gebiedsgerichte, integrale aanpak voor kunst en cultuur.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gelderse popacts gezocht voor Gesel XL"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*