Spijkerrok – muziekfestival voor het goede doel

Spijkerrok is ontstaan in een studentenkamer aan de Kastanjelaan in het Spijkerkwartier in Arnhem. Een paar studenten uit Arnhem had het lumineuze idee hadden om een paar bevriende bands uit te nodigen om wat nummers te komen spelen. Tijdens “De middag mattinee” traden twee bandjes op in de serre. het bier was gratis, evenals het eten. De entree voor vrienden en kennissen was 10 gulden. Van de opbrengst werd een nieuwe stofzuiger voor het studentenhuis gekocht.

Het jaar erop werd er een feest in de tuin georganiseerd met vier bandjes, Spijkerrok was geboren. Dat jaar werd besloten om het geld aan een goed doel te geven, Tonnie van den Herink de beschermvrouwe van de Arnhemse junkies.

Na vier jaar was Spijkerrok de studententuin ontgroeid en sinds 2007 is Bouwspeelplaats Thialf de nieuwe locatie. De peilers van het begin staan nog fier overeind: lage prijzen, bekende en onbekende muzikanten op het podium en alle winst gaat naar een goed doel. Tot nu toe waren dit o.a. onderwijsprojecten voor kinderen in Zuid-Amerika en Indonesië.

Ook dit jaar wordt er weer een Spijkerrok-festival georganiseerd. Op zaterdag 27 juni a.s. beklimmen Paper Tiger, Monokraft, Chef’s special, The James en The Sheep het podium. Dit jaar gaan de centen naar Stichting Marijn.

Het programma begint om 13.00 uur en de entree is € 5,-

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Spijkerrok – muziekfestival voor het goede doel"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*