Europees verkiezingsdebat in Dudok

Kees Crone stelde in zijn artikel over Euregio eind april al de vraag of Europo wel leeft binnen de Arnhemse stadsgrenzen.

Ondertussen staan er op een aantal plaatsen borden voor de Verkiezingscampagneposters en worden de eerste posters geplakt. En morgenavond is café Dudok in Arnhem het decor van een Europees verkiezingsdebat. Kandidaten van verschillende politieke partijen gaan die avond met elkaar in debat in het kader van de aanstaande Europese verkiezingen.

In Nederland zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni. Nederland heeft 25 zetels te verdelen. Het debat op 12 mei gaat in op de actuele verkiezingsthema’s zoals de economische crisis, maar ook op de vraag over het belang van de Europese Unie voor deze regio.

Het debat staat onder leiding van Paul Strack van Schijndel van Actorion Communicatie. Deelnemers: Thijs Berman (lijsttrekker PvdA), Judith Sargentini (lijsttrekker GroenLinks), Marietje Schaake (D66), Bart Keuper (VVD) en Arnhemmer Michiel Holtackers (CDA) nemen deel aan het debat. Ook Arno Uijlenhoet, lijsttrekker Newropeans is aanwezig. Newropeans is de eerste Europese politieke partij die op basis van één programma in meerdere landen aan de Europese verkiezingen meedoet.

De toegang voor het debat is vrij en er wordt gezorgd voor een drankje. De Van Ranzow-zaal in Dudok is geopend vanaf 19:30 uur. Het debat start om 20:00 uur en duurt tot 21:30 uur. Aansluitend vindt er een borrel plaats. Het debat is een initiatief enkele fracties van de gemeente Arnhem. Het EU steunpunt van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de Europese Commissie faciliteren het debat.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Europees verkiezingsdebat in Dudok"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*