Geschiedenis SV De Paasberg digitaal te bekijken

{title}

SV De Paasberg viert in 2009 haar 100-jarig bestaan en hoewel de vereniging an sich pas sinds 1994 bestaat, gaat de geschiedenis al terug naar 2 februari 1909, de oprichtingsdatum van Hertog Hendrik, dat later samen met GOVA fuseerde tot de huidige vereniging. De Paasberg is na het faillissement van Vitesse 1892 eerder dit jaar, inmiddels de oudste voetbalclub van Arnhem.

In 1999 is ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan een prachtig jubileumboek verschenen, waarin de historie van de 3 clubs uitgebreid staat beschreven. Webmaster W!m van Koppenhagen heeft veel tijd en moeite gestopt in het digitaliseren van dit boekwerk en het resultaat van die noeste arbeid is deze week zichtbaar geworden op De Historie van SV De Paasberg. Een site met een rijk overzicht vol nostalgische verhalen en beelden. Voor Arnhemmers en voetballiefhebbers de moeite waarde om een bezoekje te brengen.

De festiviteiten rondom het jubileum zijn inmiddels nog steeds in volle gang. Het jaar wordt zaterdag 6 juni afgesloten met een grootse feestavond in sporthal OASV aan de Denneweg in Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Geschiedenis SV De Paasberg digitaal te bekijken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*