Inspiratiesnuiven op het internet

Van mensen die (nog) niet zo internet minded zijn, krijg ik nog wel eens de vraag wat ik nu toch zo leuk vind aan internet. Mijn antwoord is dan steevast dat internet een grote koffer vol dromen & inspiratie is. En het mooie van internet is dat je die inspiratie ook weer heel gemakkelijk kunt delen met andere mensen. Dat kan op allerlei manieren en vanaf nu ook in een nieuwe rubriek op Arnhem Direct.

De inspiratie die ik vandaag met jullie wil delen gaat over een actie in Estland vorig jaar. Daar bedachten een paar mensen het waanzinnig plan om in 1 dag alle illegaal gedumpte en zwerfafval in het land op te ruimen. En het bleef niet bij een plan, ze hebben het ook gedaan!

Als de overheid dit had moeten regelen had het 3 jaar en 22.500.000 euro gekost. Nu werd het probleem met hulp van een groep van meer dan 50.000 vrijwilligers (4% van de bevolking) en 500.000 euro opgelost. Op 3 mei 2008 werd in 5 uur tijd alle illegaal gedumpte en zwerfafval in het hele land opgeruimd!

Hoe? Dat vertellen ze in onderstaand filmpje.

Ik vind dit echt een geweldig inspirerend voorbeeld dat laat zien dat als je iets echt wilt, het ook lukt. Als je in een dag een heel land kunt opruimen, dan moet dat toch in een stad ook kunnen?

Foto: via Arthurschool

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Inspiratiesnuiven op het internet"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*