Win-win situaties creëren met creatieve allianties

{

In januari namen we de eerste Arnhemse Lopend Vuur-sessie op en afgelopen donderdag was het alweer de vijfde editie van Lopend Vuur Arnhem . De geweldige foto’s van Tom Roelofs spreken eigenlijk voor zich als ik zeg dat het weer volop genieten was.

Lopend Vuur Arnhem is op dit moment het meest concrete voorbeeld, van hoe je door het sluiten van creatieve allianties meerdere vliegen in een klap slaat en win-win situaties creëert. Arnhem Direct heeft geen traditioneel verdienmodel, maar waardecreatie voor de community als centraal uitgangspunt. Partijen als Upstream B.V. en partners als Omroep Gelderland investeren in Arnhem Direct vanuit een ander perspectief dan een direct winstoogmerk.

In ons colofon staan doelstellingen die geformuleerd zijn. Deze hebben betrekking op de eigen content, deze moet prikkelen en uitnodigen om bij te dragen, oftewel ‘Criticize by creating’. Lopend Vuur is voor ons ook een vorm van ‘Criticize by creating’. Het laat namelijk in meerdere opzichten zien hoe je verbindingen legt en content genereert door zowel een online als offline podium te creëren voor mensen met een passie. Kartrekker van Lopend Vuur Arnhem, Martijn Crama, is een mooi voorbeeld van hoe door een samenwerking met Arnhem Direct een win-win situatie kan ontstaan.

Een paar maanden geleden belde Martijn bij ons aan en we gingen met elkaar in gesprek om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Martijn bracht voor ons de Arnhemse muziekscene in kaart, Martijn schreef recensies voor Arnhem Direct, wij gaven hem tips en adviezen voor het opbouwen van zijn eigen bedrijf en we gingen om tafel met de initiatiefnemers van Lopend Vuur om de mogelijkheden van een samenwerking te bespreken.

Lopend Vuur wil graag actief worden op meerdere plekken in Nederland, Martijn is in een veranderende muziekwereld op zoek naar ondernemende, innoverende projecten met nadruk op ‘nieuw denken’ en ‘nieuwe media’ en Arnhem Direct wil graag multimediale content voor op de site. Door deze zaken met elkaar te verbinden, ontstaat er een win-win situatie.

Naast Martijn leveren een aantal andere mensen een belangrijke bijdrage aan de Lopend Vuur-sessies. Henk-Jan Winkeldermaat van Punkmedia verzorgt de video-opnames, Hendrik van Iterson helpt ons met de live verslaglegging via live-stream en Twitter, Geert Veneklaas de sidekick van Martijn bij het interview en deze groep groeit. Zo waren René Wouters en Tom Roelofs al eens van de partij om foto’s te maken en afgelopen keer was Berko Mulder van MVE media erbij om zijn kennis en expertise van geluidsopnames met ons te delen.

Ik kijk naar de foto’s van donderdagavond en zie die big smile van Martijn, helemaal in zijn element, en bedenk me dat het geweldig zou zijn als we het plezier en de inspiratie van dit soort avonden met een grotere groep zouden kunnen delen.

Op dit moment kun je op de avond zelf via de live-stream live meekijken via internet. En na het monteren komen de podcast en video’s online. Hoeveel leuker zou het niet zijn als je dit ook op de lokale TV zou kunnen zien bijvoorbeeld? De lokale omroep als extra podium, inspiratiebron en leer/werkplaats voor mensen met passie en talent.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Win-win situaties creëren met creatieve allianties"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*