Vrije trappen doen VDZ de das om in strijd om promotie

{title}

VDZ is er op Tweede Pinksterdag op het terrein van VIOD in Doetinchem niet in geslaagd promotie af te dwingen naar de derde klasse van het zondagamateurvoetbal. Voor volgepakte tribunes leidde de Arnhemse club bij rust met 1-0, maar na de volle negentig minuten ging de volle buit naar sc Neede en prijkte een stand van 2-1 op het scorebord.

VDZ kwam goed uit de startblokken en met de wind in de rug zette de ploeg vanaf de eerste minuut druk naar voren, waardoor Neede geen moment in haar spel kon komen. De Arnhemmers creeerden weinig kansen, maar toen na een half uur Stefan Veerman de bal via de keiharde grond van de knollentuin die het hoofdveld van VIOD bleek te zijn, binnen zag stuiteren deed dat volledig recht aan het spelbeeld. Vlak voor rust was er wat tumult, maar met de bereikte ruststand was niets mis.

Direct na de aftrap had Neede de wind in de rug en met de nodige dosis fysiek en vechtlust, werd aan de deur van keeper Tom Witjes geklopt, maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit. Het offensief van sc Neede leek wat te luwen, maar net op dat moment, een kwartier voor tijd, mocht Neede een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied, die via de muur in de ongedekte hoek naar binnen zeilde: 1-1. De gelijkmaker gaf het fysiek wat sterkere Neede nieuwe moed en in de 82e minuut was het opnieuw raak, toen een vrije trap vanaf een kleine 30 meter aan alles en iedereen voorbij vloog en in de verre hoek tegen de touwen belandde: 2-1.

Een poging tot een wanhoopsoffensief mocht de Arnhemmers niet meer baten, de stand veranderde niet meer, waardoor VDZ ook volgend seizoen tot een optreden in de vierde klasse is veroordeeld.