NHM – definitief besluit over locatie laat op zich wachten

Gistermiddag gingen de leden van de commissie van OCW en minister Plasterk met elkaar in debat. Het belangrijkste onderwerp: de locatie van het Nationaal Historisch Museum. Over en weer werden standpunten beargumenteerd en verdedigd en werd de hooglopende discussie rondom het NHM een beschamende soap en klucht genoemd.

De directie van het nieuwe museum heeft een voorkeur voor het centrum van Arnhem, aan de stadkant van de John Frostbrug oftewel de Oude Rijnbrug. Minister Plasterk is het daarmee eens. Volgens de minister kan het daar sneller en goedkoper, het is een mooie plek aan de rivier, èn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Afgelopen maandag lichtte minister Plasterk zijn standpunt toe met een brief. Een belangrijk deel van de Tweede Kamer heeft een voorkeur voor de locatie naast het Nederlands Openlucht Museum.

De beslissing over de uiteindelijke locatie van het Nationaal Historisch Museum bleef na een paar uur debatteren uiteindelijk toch nog een beetje in de lucht blijven hangen. Er komt een nieuw overleg, waarbij het CDA een motie over de kwestie zal indienen.

De mensen die het museum het liefst vlak bij het Openluchtmuseum zien verrijzen, lijken aan de winnende hand. Het CDA is daarvoor, met D66, de PVV en de SP. De PvdA is voor de plek bij de John Frostbrug, net als de VVD, GroenLinks en de ChristenUnie.

Afwachten dus nog even waar dit nieuwe museum in Arnhem uiteindelijk gaat verrijzen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "NHM – definitief besluit over locatie laat op zich wachten"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*