Raad naar 3e plaats op NK zaalvoetbal

{

Afgelopen zaterdag heeft het zaalvoetbalteam van de Arnhemse gemeenteraad de 3e plaats gehaald op het NK zaalvoetbal voor gemeenteraadsteams. In Utrecht werd door teams van de G27 gemeenten gestreden om de twee jaarlijkse titel.

Het team uit Arnhem had een zware poule getroffen. In het openingsduel van de dag moest meteen tegen de winnaar van 2007, Utrecht worden gespeeld. Na 15 minuten was de eindstand 2-0 en lag het team op koers voor een goede eindklassering.

In de tweede wedstrijd, ook weer een zware tegenstander, tegen Rotterdam werd het 0-0, nadat Arnhem de beste kansen niet had benut. De laatste twee poulewedstrijden tegen Dordrecht 3-0 en Zaanstad 4-0 werden eenvoudig gewonnen. Een plaats in de finales was daarmee een feit en de doelstelling gehaald.

In de eerste finale wedstrijd werd er goed begonnen, al snel werd het 1-0 tegen Zoetermeer. Na een sterke periode van deze ploeg werd het echter 1-2. Via drie grote kansen, die jammerlijk gemist werden door het Arnhemse team, leek het lang richting een gelijkspel te gaan. Helaas gebeurde het onvermijdelijke, wanneer je zelf niet scoort dan valt de goal aan de andere kant, 1-3. De wedstrijd was daarmee gespeeld en het werd uiteindelijk 2-5.

De tweede finale wedstrijd ging tegen de latere winnaars uit Venlo. In deze wedstrijd op hoog niveau, met kansen over en weer, werd uiteindelijk met 0-1 verloren. Al met al kan het team terugkijken op een mooie dag en een goed resultaat.

Op de foto het Arnhemse raadsvoetbalteam, (vlnr) achter: Martin van Meurs (pro Arnhem), Andor Buisman (SP), Niels Springeling (PvdA), Gerrie Elfrink (SP) en Jurgen Elfrink (SP); voor: John Veldman (GL), Tobias de Groot (GL), Cris Lenting (SP) en Talip Aydemir (PvdA).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Raad naar 3e plaats op NK zaalvoetbal"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*