D66 stelt vragen over verkeersonveilige kruispunt Rietgrachtstraat – Vlijtstraat

In het najaar van 2008 heeft wethouder Jansen beloofd het kruispunt Rietgrachtstraat en Vlijtstraat voor het einde van het jaar aan te passen. In maart 2009 heeft D66 in het mondelinge vragenhalfuurtje vragen gesteld over de voorgang ten aanzien van de herinrichting van dit kruispunt. De wethouder heeft toen aangegeven dat hier binnen enkele weken verbetering in zou komen.

Het is inmiddels eind juni. Er zijn inmiddels inderdaad enkele kleinen verbeteringen aangebracht. Toch is de kruising nog steeds gevaarlijk. Temeer omdat het een kruising tussen een fietspad is die hoort bij het hoofdnetwerk van fietspaden, en een weg die steeds drukker wordt.

Zo is bij D66 doorgegeven dat recentelijk op vrijdag 19 juni weer een jongetje van 10 jaar op dit kruispunt is aangereden. Voor D66 is de maat nu echt vol en wil dat het College nu snel maatregelen neemt voordat er slachtoffers vallen.

Daarom heeft D66, samen met de VVD, de volgende artikel 44 vragen gesteld.

  • Wat zijn de aanpassingen die de gemeente op dit kruispunt heeft gedaan? En wanneer zijn deze gedaan?
  • Is de herinrichting inmiddels volledig uitgevoerd? Zo nee, wat gaat er nog aangepast worden en wanneer?
  • Kunt u aangeven hoe vaak er melding is gemaakt van ongelukken op dit kruispunt? Zowel formeel via de politie of informeel via het wijkorgaan? Zijn er na de herinrichting nog meldingen van ongelukken binnengekomen?
  • Verandert het meest recente ongeluk van 19 juni nog iets aan uw zienswijze ten aanzien van verkeersveiligheid op dit kruispunt?

D66 verwacht en wil dat het College nu daadkrachtig gaat optreden om de verkeersveiligheid te verbeteren, voor het te laat is.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "D66 stelt vragen over verkeersonveilige kruispunt Rietgrachtstraat – Vlijtstraat"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*