Viermaal zwarte band in het judo

{

Vorige week zijn vier judoka’s van judoclub Bushi Arnhem geslaagd voor hun zwarte band-examen in het judo. In Wijk bij Duurstede hebben Julia van der Molen, Simon van Rekum, Jeroen Putman en Kevin Elderman hun kennis en vaardigheid in het judo gepresenteerd voor de examencommissieleden. De verrichtingen van de judoka’s werden aandachtig gevolgd door familie, vrienden, en judoka’s van Bushi Arnhem.

Alle vier wedstrijdjudoka’s van judocoach Joyce Ott -Jansen hadden al voldoende danpunten op de verschillende judotoernooien behaald. Zij hoefden op het danexamen geen kata (voor geschreven oefenvormen) te demonstreren. Julia, Simon, Kevin en Jeroen hadden allen een eigen werkstuk van ruim 10 minuten gemaakt, waarin ze hun specialiteit konden demonstreren.

Het werkstuk is een verzameling van op één volgende judotechnieken: worpen uitgevoerd in meerdere richtingen, overnames, combinaties, grondwerk en bijvoorbeeld armklemmen, een houdgreep of een verwurging. De afgelopen maand hadden alle examenkandidaten en hun ukes (Alisia Verweij en Tobias de Schipper) extra getraind om een goed verzorgd judo-examen te kunnen neerzetten. Hierin zijn ze allemaal geslaagd.

Jeroen Putman liet een heel vlot en overtuigend examen zien en na 3 minuten was hij al klaar met zijn examen. Ook de andere kandidaten van Bushi Arnhem kregen maar beperkt de tijd om zich te presenteren. De examencommissie vond hun werkstukken en het judo overtuigend genoeg. Kevin Elderman kreeg nog de vraag om een voetveeg en een offerworp te presenteren, maar ook zijn danexamen werd na 4,5 minuten ruim voldoende bevonden.

Op de foto: staand (vlnr): Jeroen Putman, Kevin Elderman en Simon van Rekum; zittend: coach Joyce Ott- Jansen en Julia van der Molen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Viermaal zwarte band in het judo"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*