Avondkapper

Net als de meeste stervelingen moet ik om de zoveel tijd naar de kapper. Vroeger knipte mijn vrouw of vriendin mij. Het resultaat zag er meestal bevredigend uit. Nu ik voor mijn werk regelmatig onder heel keurige lieden verkeer, moet ik er – liefst altijd – netjes gekapt uitzien. Ik had daartoe een goede, professionele kapster in de binnenstad, maar ik ben haar ontrouw geworden.

Ik ben nu al vele jaren bij Freddy’s Haarstudio. Freddy is een Indischman en knipt mij tot volle tevredenheid. Maar waar moet je het over hebben bij de kapper? Hooguit tien minuten de mond stijf dicht houden, is moeilijk voor mij. Voor hem nog meer. Gelukkig valt er makkelijker een gesprek te voeren dan bij de tandarts.

Freddy is kritisch op zijn werk en pakt wenkbrauwen, oorschelpen, en andere verdwaalde beharing in één moeite mee. Trouwens haartjes in de neus is ook geen gezicht. En hij heeft natuurlijk wel recht van spreken; hij won menig internationaal kappersconcours.

Oorkonden aan de muur met daarop in gouden letters Deutschlandbokal, und so weiter getuigen daarvan. Vele prominente personen – variërend van rondborstige filmster Tatjana, bokser Orhan Delibas en vele, vooral Vitesse-voetballers, zaten al op de stoel bij Freddy. De fotografische bewijzen hangen aan dezelfde wand.

Wist u trouwens dat Freddy beginnende kaalheid voor honderd procent kan genezen? U hoeft er niet naar te vragen; hij begint er zelf wel over. Aan kaalhoofdigen valt immers ook voor hem weinig eer te behalen.

Aan ons gesprek zou wijlen Martin Bril beslist vreugde hebben beleefd. Zo komt minister Eurlings er niet best van af. Het is zijn schuld dat heel Nederland vast zit in de file. De communis opinio luidt: alle politici moeten in de gaten worden gehouden. Zij geven te veel geld aan de verkeerde dingen uit. Na nog veel meer gemopper, zit mijn haar weer in model. Tijd voor de finishing touch: met behulp van gel worden onwillige lokjes vastgeplakt. Olijk vraag ik hem mij niet té mooi te maken. Ik zou maar last van vrouwen krijgen. ‘Ja, je hebt nog oordoppen nodig’, antwoordt Freddy. ‘Het gesis van langbenige, hooggehakte blondines is anders niet te harden’, verduidelijkt hij.

Freddy’s Haarstudio: voor haar van hem en haar van harte aanbevolen! En bovendien de enige Avondkapper in heel Arnhem.

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is journalist en columnist. Hij publiceerde een aantal boeken over Arnhem en schrijft regelmatig op Arnhem-Direct. Hij is bovendien secretaris van de Vereniging Stadsschoon Arnhem.

Wees de eerste die reageert op "Avondkapper"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*