Aanleg trolleynetwerk in Schuytgraaf – PvdA stelt vragen

Busses Like Trains

In 2007 zou hij er zijn, de trolleyverbinding van de binnenstad met Schuytgraaf. Het duurt zoals we inmiddels weten wat langer. Wethouder Cees Jansen kondigde in juni 2008 aan dat de trolleylijn in het voorjaar of de zomer van 2009 klaar zou zijn. En dat daarmee bovendien de dienstregeling naar Arnhems nieuwste wijk uitgebreid zou worden.

Het is inmiddels zomer 2009, en de aanleg van de bovenleiding ligt al maanden stil. Op de internetsite Schuytgraafonline.nl valt te lezen dat, volgens een woordvoerster van GEM-Schuytgraaf, de trolleylijn pas kan worden aangelegd als de N837 gereed is en de rotondes in de wijk zijn aangelegd.

Naar aanleiding hiervan stelt de PvdA-fractie de volgende vragen aan het College:

1. Is de berichtgeving juist dat de aanleg van het trolleynetwerk naar Schuytgraaf weer is uitgesteld?
2. Is het juist dat de aanleg van de trolley afhankelijk is van de aanleg van de N837? (Zo ja, wat is het verband van de aanleg van de trolleylijn met de aanleg van de weg?)
3. De rotondes worden door de GEM-Schuytgraaf aangelegd en staan op zich los van de aanleg van de N837? De rotondes staan al lang op de planning. Waarom zijn deze nog niet aangelegd?
4. Indien de ingebruikname van de trolleylijnen inderdaad moet worden uitgesteld, komt het college dan de toezegging, van uitbreiding van de dienst met ingang van de zomer van 2009, na door de inzet van dieselbussen?

Foto: René Kasman

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Aanleg trolleynetwerk in Schuytgraaf – PvdA stelt vragen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*