Nieuwe Groeten Uit Arnhem – een fototour door de stad

Nieuwe Groeten Uit… paviljoen

Donderdag was het dan zover, de Nieuwe Groeten Uit-zomertour deed Arnhem aan. Woensdag werd het opvallende grote rode paviljoen naast Musis Sacrum opgebouwd, maar in verband met het afgegeven weeralarm moest het paviljoen gisteren vroegtijdig afgebroken worden.

Een deel van het programma zat er toen al op. De deelnemers aan de workshop waren al de stad in geweest om foto’s te maken, voor mensen die ‘s middags langskwamen om de expositie te zien was het helaas pindakaas. En met dank aan de medewerking van de medewerkers van Musis Sacrum konden we voor de prijsuitreiking uitwijken naar Mahler.

Aan het eind van de middag reikte burgemeester Pauline Krikke daar de prijs uit voor de winnende foto van Gelderland. Prijswinnares Eva Gijsbers was helaas zelf niet aanwezig, maar haar foto van Boerengolf was het winnend beeld van Gelderland.

De dag begon goed, mede dankzij Dunja die ons met haar vrolijke espressomobile voorzag van (h)eerlijke koffie. Na een korte uitleg over het project, de thema’s en het bekijken van vorige inzendingen, gingen we met een groep fotograferende bloggers van Arnhem Direct de stad in, op zoek naar het nieuwe beeld van Arnhem anno nu.

De tropische temperaturen droegen absoluut bij aan een soort van vakantiegevoel, want dat is toch een beetje wat je krijgt als je met een camera door je eigen stad gaat wandelen. Na terugkomst in het paviljoen mocht iedereen 3 foto’s inleveren. Dat viel nog niet mee, want de meesten waren flink loos gegaan. De geselecteerde foto’s werden gezamenlijk besproken en van iedereen werd uiteindelijk de beste, leukste, mooiste foto gekozen. Hiervan werd ter plekke een afdruk gemaakt.

Een groot deel van de gemaakte foto’s is ondertussen toegevoegd aan de fotostream van Arnhem Direct. De ‘winnende’ foto’s van de dag van bloggers van Arnhem Direct die al online staan, hebben we hieronder voor je verzameld.

P1010001
Lauwersgracht – Marloes Lammers

{title}
Kerkplein – René Wouters

Nieuwe Groeten Uit… Arnhem
Spijkerstraat – Bas Boerman

{title}
Rijnkade – Paul de Bruijn

Nieuwe Groeten Uit… Arnhem
Klarendal – Gerjanne Tiemens

De foto’s van Guido Crolla, Michiel Tollenaar en J√ºrgen Scholten volgen nog.

Al met al was het een zeer geslaagde dag. Het is ontzettend leuk om met andere fotografen door je eigen stad te lopen, al fotograferend ga je toch weer anders kijken naar de dingen en andere mensen zien altijd dingen die je zelf nog nooit eerder gezien had. Dit gaan we dus vaker doen!

Vanaf september gaan we vanuit Arnhem Direct aan de slag met de Arnhemse ‘afdeling’ van Urban Photo Collective. UPC is een Collectief van mensen die geïnteresseerd zijn in fotografie. Ze gaan minimaal een keer per maand volgens een wisselend thema samen op pad in de regio. Om te blijven fotograferen, van elkaar te leren en voor de gezelligheid. Het maakt niet uit op welk niveau of met welke camera je fotografeert, plezier hebben in fotograferen is het enige dat telt.

Wil je meedoen met het Arnhemse Urban Photo Collective? Laat dat dan weten in de reacties of stuur mij een mail.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nieuwe Groeten Uit Arnhem – een fototour door de stad"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*