CASA organiseert debat over Arnhemse Havenkwartier

{

Architectuurcentrum CASA organiseert op dinsdag 8 september in opdracht van de gemeente Arnhem een debat over het Havenkwartier.

De plannen voor dit onderdeel van Rijnboog zijn begin juli door het College van B&W gepresenteerd aan de stad. Binnenkort zal de gemeenteraad zich hierover uitspreken. CASA wil met dit debat het huidige ontwerp inhoudelijk toetsen aan de oorspronkelijke uitgangspunten.

Het programma:
Inleider Niek Verdonk, stadsbouwmeester Groningen, reflecteert vanuit zijn ervaring in Groningen op de opgave van grootschalige binnenstedelijke transformaties. Daarna geeft Tess Broekmans van Urhahn een korte toelichting op het ontwerp voor het Havenkwartier.

Na de pauze wordt het programma hervat met een kort statement door wethouder Roeland Kreeft. Daarna begint het eigenlijke debat, dat bestaat uit de volgende drie blokken:

1. Verbindingen en revitalisering
Zorgt het plan voor een goede verbinding tussen de binnenstad en de rivier? Geeft het plan voldoende impuls voor de verbetering van het gebied? Architect Han Doornebosch en de heer Rotshuizen van Stichting Jansbeek boven Water gaan in debat tijdens dit blok.

2. Financiële aspecten
Levert het plan economische vitaliteit voor de stad op? Wegen de kosten van het plan op tegen de baten? Rolf de Bas, vice-voorzitter van Stichting Binnenstadsmanagement Arnhem en Piet van Dijk, voorzitter Vereniging Stadsschoon, gaan hierover in debat.

3. Identiteit en trots
Geeft het kunstencluster voldoende identiteit aan het gebied? Hedwig Saam, directeur Gemeentemusea en Marian Louppen van Cultuur Manifest sluiten de avond af.

Waneer? dinsdag 8 september 2009, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Waar? Showroom Arnhem aan de Kleine Oord (naast het Stadsatelier op nr 179)
Toegang? gratis

Reacties

Wees de eerste die reageert op "CASA organiseert debat over Arnhemse Havenkwartier"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*