Arnhemse schrijfster start nieuwe uitgeverij

Sinds 2 september is het mogelijk om online je eigen unieke boek samen te stellen. Op de website van Parelz kan iedereen ‘snuffelen’ in een groeiende collectie van verhaalfragmenten van verschillende Nederlandse en Vlaamse auteurs en daaruit zelf een selectie maken. Zo bepaal je zelf wat je wilt lezen, kun je zelf de omslag van het boek kiezen en zelfs je eigen titel bedenken. Het boek wordt op maat gedrukt en gratis thuisbezorgd binnen de Benelux.

Uitgeverij Parelz is begin 2009 opgestart door de schrijvers Carien Touwen en LeoArie Elsenaar. Zij kwamen op het idee om een uitgeverij voor korte verhalen te beginnen omdat er meer en meer boeken verschijnen, en boekhandels nieuwe titels en schrijvers maar heel kort in hun assortiment hebben. ‘Lezers missen hierdoor heel veel waardevol werk. Wij willen met Parelz lezers de kans geven om meer Nederlandse en Vlaamse schrijvers te ontdekken. Doordat ze zelf kunnen bepalen wat ze willen lezen en van wie, hebben lezers een uitgelezen kans om ook schrijvers te ontdekken die ze nog niet kennen.’

Aan Uitgeverij Parelz zit een flink Arnhems tintje. Medeoprichter Carien Touwen is een Arnhemse schrijfster. De afgelopen maanden heeft ze vrijwel al haar vrije tijd in het opstarten van deze uitgeverij gestopt, en daarnaast een tweetal verhalen voor de Parelz verhalencollectie geschreven. Zij heeft ook drie andere Arnhemse schrijvers bij de uitgeverij betrokken. Gerard Klappers bijvoorbeeld, vond bij Parelz een thuis voor zijn bijzondere ‘Pleidooi van de dood’, een satirisch verhaal vanuit het gezichtspunt van de dood.

Jong talent Stéphanie de Geus klom in de pen voor ‘De weg van de minne’, een prachtig historisch verhaal dat speelt in de dertiende eeuw. Thrillerauteur Marelle Boersma, die zichzelf een echt Arnhems meisje noemt, schreef speciaal voor Parelz een korte vrouwenthriller. Marelle was zo verrast over de bijpassende omslag dat ze hier een column over schreef.

Parelz heeft op dit moment verhalen van 19 auteurs in haar verhalencollectie en is steeds op zoek naar nieuwe verhalen en auteurs. Parelz kan niet alleen unieke boeken per stuk voor lezers leveren, maar biedt ook een zeer uitgebreide service voor bedrijven die op zoek zijn naar bijzonder relatie- of decembergeschenken. Voor grotere oplages is het namelijk zeer goed mogelijk om een eigen omslag aan te leveren, een eigen voorwoord toe te voegen of zelfs een verhaal met een bepaald thema of onderwerp speciaal te laten schrijven door een Parelz- auteur.

De komende maanden zal Parelz verspreid door Nederland en België ParelzProeverijen houden die vrij toegankelijk zijn. Hier kan iedereen het Parelzboek en de auteurs beter leren kennen. Arnhem staat als ‘tweede thuisstad’ van de uitgeverij voor oktober/november op het programma.

Fotografie: Akira Peperkamp

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse schrijfster start nieuwe uitgeverij"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*