Waarom wachten op betere tijden als je ze zelf kunt creëren?

“A Crisis is a Terrible Thing to Waste” – Paul Romer

Waarom wachten op betere tijden als je ze zelf kunt creëren? Dat is de centrale vraag tijdens deze editie van het JCI Business Symposium.

Het huidige economische klimaat zaait tweespalt. Aan de ene kant zien we organisaties die veranderingen aandurven en sterker uit de strijd lijken te komen dan ooit tevoren. De andere kant bestaat uit ondernemingen die balanceren om overeind te blijven en op den duur vrijwel zeker gaan struikelen.

Het verschil tussen beide groepen wordt voornamelijk gevormd door innovatie. De eerste groep heeft een manier gevonden om barrières en bestaande denkpatronen te doorbreken. Daarmee is deze groep ondernemers in potentie in staat om zelfs tijdens een crisis, maar zeker net daarna, marktleiderschap te behalen en te tonen.

Tijdens dit symposium laten we aan de hand van enkele succesvolle praktijkvoorbeelden zien dat het we degelijk anders kan. Ervaar zelf met andere ondernemers wat interne en externe belemmerende denkpatronen zijn en hoe je deze doorbreekt om als winnaar uit de crisis te komen.

Programma
13.30 uur Ontvangst en opening
14.30 uur Ontdek zakelijke barrières door Hans Eulderink. Tijdens deze presentatie voorbeelden van bedrijven die door een andere wijze van denken tot nieuwe businessmodellen komen. Daarnaast ga je zelf aan de slag met een praktijkcase.
16.00 uur Ontdek persoonlijke barrières. In deze sessie confronteren we je graag met belemmerende overtuigingen. Toine Simons gaat de confrontatie aan en laat scherp zien hoe barrières innovatie in de weg staan.
17.30 uur En wat ga JIJ nu doen? Het beste idee zal door de jury worden beloond met gratis coaching, een quick scan of een quick start… Wedden dat het je gaat helpen?
17.50 uur Energie voor een nieuwe start; aanvang netwerkborrel

Het symposium wordt gehouden op dinsdagmiddag 14 oktober 2009 bij de Kamer van Koophandel, Kronenburgsingel 525 te Arnhem. De kosten voor het symposium bedragen € 85,- per persoon, inclusief BTW. Aanmelden kan via de website.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Waarom wachten op betere tijden als je ze zelf kunt creëren?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*