De tweede druk van de Canon van Arnhem is uit

Op zondag 20 juni 2008 – vlak voor de verschrikkelijke hagelbui die Arnhem trof – werd de ‘Canon van Arnhem’ gepresenteerd.

Op het plein voor het pas gerestaureerde Bezoekerscentrum Sonsbeek leidden de auteurs, Bob Roelofs en Jan de Vries, een quiz over de geschiedenis van Arnhem. De verkoop van het boek die daarna zou beginnen werd verstoord door het noodweer, maar al snel daarna begon de verkoop echt. Niet alleen in Bezoekerscentrum Sonsbeek, de uitgever van de Canon, maar ook in verschillende boekhandels in Arnhem, Velp en Oosterbeek ging de Canon over de toonbank.

Inmiddels zijn er 4000 exemplaren verkocht en daarmee is de Canon van Arnhem waarschijnlijk het meest verkochte boek over Arnhem. Met de nieuwe druk van 3000 exemplaren worden de boekwinkels opnieuw bevoorraad, zodat iedereen deze waardevolle aanwinst voor de boekenkast kan aanschaffen.

De auteurs en andere betrokkenen hebben geheel belangeloos meegewerkt, zodat de opbrengst van de Canon geheel ten goede komt aan Bezoekerscentrum Sonsbeek, dat mede dankzij deze opbrengst haar werk voor het groen en de (cultuur)historie van Arnhem kan voortzetten.

De Canon van Arnhem geeft in 40 ‘vensters’ een overzicht van de geschiedenis van Arnhem: van de vorming van de stuwwal 150.00 jaar geleden, komen we via de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen bij de legendarische Karel van Gelre. Ook daarna speelden zich belangrijke gebeurtenissen af, uitmondend in de Tweede Wereldoorlog en de Slag om Arnhem. Dat de wederopbouw van de stad daarna geslaagd is mag wel blijken uit het feit dat Arnhem inmiddels is vereerd met de titels ‘Beste Binnenstad’, ‘Beste Evenementenstad’ en de ‘Groenste Stad van Nederland’ (en van Europa!)

De vele foto’s, kaarten en tekeningen maken de Canon van Arnhem tot een boeiend lees- en bladerboek. Het mag in geen enkele Arnhemse boekenkast ontbreken. Verschillende Arnhemse scholen hebben al grote aantallen van de nieuwe Canon besteld omdat men weet dat dit uitermate leesbare boek voor scholieren en studenten een onuitputtelijke bron van informatie is over de Arnhemse geschiedenis.

ISBN/EAN: 978-90-79520-03-9
Verkoopprijs : € 9,95

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De tweede druk van de Canon van Arnhem is uit"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*