Naamsverandering delen Nijmeegseweg en Pleijweg

Delen van de Nijmeegseweg zijn deze week van naam veranderd. De namen Nijmeegseweg-Oost en Nijmeegseweg-West vervallen, net als de namen Meldeplein en Nijmeegseplein. Ook rondom de Pleyweg veranderen namen. Hier vervalt onder andere de naam Olympus. De aanpassingen zijn nodig om de herkenbaarheid en vindbaarheid van de betreffende straten te verbeteren. De nieuwe straatnamen worden opgenomen in de diverse basisregistraties en er zullen nieuwe straatnaamborden worden geplaatst.

Doordat het gebied rondom de Batavierenweg, Nijmeegseweg en de Pleijweg gedeeltelijk opnieuw is ingericht, was de naamgeving niet overal meer logisch. Onder meer op verzoek van Politie Gelderland Midden heeft de gemeente Arnhem de situatie bekeken. Vervolgens heeft de commissie Straatnaamgeving bijvoorbeeld geconstateerd dat de Nijmeegseweg tussen de gemeentegrens en het Airbornplein officieel zes verschillende namen had.

Nijmeegseweg
De naam Nijmeegseweg geldt voortaan vanaf de gemeentegrens op de A325 ter hoogte van de Rijkerswoerdsestraat, tot aan het Airbornplein. Dit is inclusief de op- en afritten. Voorheen heette de oostelijke rijbaan Nijmeegseweg-Oost en de westelijke Nijmeegseweg-West. In de nieuwe situatie wordt de Nijmeegseweg alleen nog onderbroken door het De Monchyplein en de John Frostbrug. De naam Nijmeegseplein vervalt voor het kruispunt Batavierenweg/Pleijweg-Nijmeegseweg. De Naam Meldeplein vervalt voor het kruispunt Meldestraat/Zeegsingel-Nijmeegseweg.

Pleijweg
De naam Pleijweg geldt voortaan vanaf de Nijmeegseweg tot aan de Westervoortsedijk, inclusief de op- en afritten bij de Koppelstraat en Burgemeester Matsersingel. Dit betekent dat het stukje weg vanaf de Nijmeegseweg tot aan het viaduct Koppelstraat voortaan ook Pleijweg heet. Officieel heette dit stuk weg nog Batavierenweg. Dat bleek verwarrend. Verder vervalt de naam Olympus voor de oude oprit van de Koppelstraat naar de Pleijweg.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Naamsverandering delen Nijmeegseweg en Pleijweg"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*