Kandidatenlijst en programma CDA Arnhem bekend

De kandidatenlijst van CDA Arnhem voor de raadsverkiezingen op 3 maart 2010 is definitief bekend. Onder luid applaus verkozen de leden van CDA Arnhem unaniem Ine van Burgsteden als lijsttrekker van het CDA bij de raadsverkiezingen. Ook het verkiezingsprogramma “Arnhem beweegt” werd door de drukke ledenvergadering vastgesteld.

Als nummer 2 van de CDA-lijst is unaniem door de leden gekozen voor de huidige CDA-wethouder Cees Jansen. Op 3 staat de hoogste nieuwkomer Gerben Karssenberg, politiek ervaren gemeenteambtenaar en voorzitter van Arnhemse CDA afdeling. Veel woorden van waardering waren er voor raadsleden Sjoerd Meulensteen en Jaap Bogaards, die respectievelijk op plaats 4 en 6 van de kandidatenlijst staan. Op plaats 5 staat Janneke Weelink. Mede dankzij haar werk bij het Florence Nightingale Instituut brengt zij veel ervaring in zorg en welzijn met zich mee.

Lijsttrekker Van Burgsteden is zeer verguld met de voordracht van het bestuur. “Ik vind het een grote eer dat ik lijsttrekker ben, al besef ik dat het een grote verantwoordelijkheid is om deze klus te mogen klaren. Het is vooral ontzettend spannend! Ik zal mij samen met de andere kandidaten met hart en ziel inzetten voor deze fantastische stad.”

Ine van Burgsteden werd in december 2006 raadslid en is sinds januari 2007 duofractievoorzitter. Zij gaat haar tweede termijn met groot enthousiasme in. “Het CDA heeft nu een lijst waar bekende en nieuwe gezichten op staan. Wij hebben erg veel zin om een positieve campagne te voeren. We zullen laten zien dat Arnhem beweegt, dat de Arnhem een stad is om trots op te zijn. Ik ga de komende maanden met volle kracht strijden voor een verdubbeling van ons zeteltal. We hebben ambities en dat stralen we uit.”

1. Ine van Burgsteden – Ondernemer (duofractievoorzitter)
2. Cees Jansen – Wethouder
3. Gerben Karssenberg – Ambtenaar
4. Sjoerd Meulensteen – Advocaat (raadslid)
5. Janneke Weelink РProjectcoördinator Florence Nightingale Instituut
6. Jaap Bogaards – Voormalig ondernemer (raadslid)
7. Ali Ozyurek – Teamleider bij Rechtbank Arnhem(commissielid)
8. Maarten Foekens – Student
9. Joseph Follender Grossfeld – Rechter-plaatsvervanger (commissielid)
10. Wil Hendriks – Advocaat
11. Jacinta Molijn
12. Henk Montfrooy
13. Michiel Holtackers
14. Hans van der Ven
15. Carol Werner
16. Egbert Bouwhuis
17. Ton Dicker
18. Inge Brouwer
19. Jan Hutten
20. Hilde Haverkamp
21. Jos Werner
22. Adele de Vries
23. Erik ter Meulen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kandidatenlijst en programma CDA Arnhem bekend"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*