Kom op, bespaar energie èn kosten

Minister Cramer van VROM heeft de wijk Sint Marten-Sonsbeekkwartier uitgedaagd om minimaal 50 woningbezitters bereid te vinden om hun woning tenminste 30% energiezuiniger te maken. Stichting Kom op voor een duurzame wijk heeft hiervoor het project “Kom op, bespaar energie èn kosten!” in de steigers gezet.

Iedereen in de wijk die 30% energie bespaart in de woning krijgt zeker 1500 euro. Dankzij co-financiering van de gemeente Arnhem en provincie Gelderland is er voor elke deelnemer 300 euro extra beschikbaar als de wijk de weddenschap wint! En als in de hele wijk minimaal 50 deelnemers zijn, dan is de weddenschap gewonnen en krijgt elke deelnemer dus ook 300 euro van minister Cramer. Er kan in totaal dus 2100 euro aan subsidies verdiend worden! Deze geldbedragen staan los van de landelijke subsidieregelingen op bijvoorbeeld dubbel glas, zonneboilers en isolatiekosten.

Meer tijd
De wijk ligt op koers, maar het zijn grote beslissingen die de deelnemers moeten nemen. Daarom krijgt de wijk nog een paar maanden extra de tijd om de weddenschap te winnen. Voor 1 april 2010 moeten er minimaal 50 getekende deelnemerscontracten liggen. De deelnemers hebben dan tot 1 mei 2011 de tijd om de besparingsmaatregelen in de woning uit te voeren. Meedoen kan dus zeker nog!

Informatie
Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met Petra Lettink, medewerker van de stichting, via de mail of (026) 737 0041.

Aan de Hommelseweg 41 is een loketfunctie ingericht waar alle inwoners van Arnhem terecht kunnen voor informatie en energiebesparingartikelen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kom op, bespaar energie èn kosten"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*