De ontknoping van de Gordiaanse Knoop

Achter de schermen heeft CASA afgelopen jaar, het jaar van De Gordiaanse Knoop, in samenwerking met De Gelderlander proberen te achterhalen waarom grootschalige binnenstedelijke ontwikkelingen in Arnhem zo moeizaam verlopen.

Net als de mythische Gordiaanse knoop raken lopende en geplande bouwprojecten verstrikt en komt de uitvoering ervan niet of nauwelijks van de grond. In dit onderzoek is getracht de vezels van de knoop te benoemen. Door deze inzichtelijk te maken wil CASA openingen zoeken die kunnen bijdragen aan ‘de ontknoping’.

Tijdens deze CASA-avond zal een tafeldiscussie plaatsvinden met wethouder Roeland Kreeft, voormalig wethouder Sander van Bodegraven, oud-ambtenaar en stedenbouwkundige Wim Lavooij en voormalig Portaal directeur en ontwikkelaar Chris Jagtman, allen bij de recente stedelijke ontwikkeling van Arnhem betrokken. Procesmanager Ilta van der Mast (Boulevard Management & Advies) zal als objectieve buitenstaander aanschuiven om vanuit haar ervaring in andere steden te spiegelen op de Arnhemse situatie.

Peter Nijenhuis (Kunsthuis 13) zal tenslotte het architectuurjaar uitluiden. Aansluitend wordt een foto-expositie geopend van ArtEZ-studenten Fine Art over de gaten in de stad.

Wanneer? donderdag 17 december, aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Waar? Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast het stadsatelier op nr. 179)
Entree? 5 euro. Leden van de CASA-sociëteit, vrienden van CASA en studenten krijgen gratis entree.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De ontknoping van de Gordiaanse Knoop"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*