Luxor Episodes legt geschiedenis Arnhems poppodium vast

Vanmiddag eindelijk het boek Luxor Episodes gekocht. Het full colour boek (met DVD) werd ruim een maand geleden al uitgegeven via Uitgeverij Kontrast. Initiatiefnemer en voormalig eigenaar Jan Damen doet hierin op persoonlijke wijze verslag van de roemruchte historie van poppodium Luxor in Arnhem:

(…) Van 1984 tot 2000 is Luxor, gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Arnhem, een toonaangevend popcentrum in Nederland met spraakmakende evenementen en concerten. Het theater fungeert als een belangrijke ontmoetingsplaats voor mu- ziekliefhebbers en feestgangers. Het is zowel een podium voor gevierde muzikanten als een springplank voor nieuw talent.

Nationale en internationale artiesten als Van Halen, Marillion, Herman Brood, Chris Isaac, Nina Simone, Candy Dulfer, 2 Unlimited, Anouk, Ilse de Lange, Gino Vannelli, DJ Tie?sto, en De Dijk treden er op. Het centrum wordt gerekend tot de vijf beste podia van Nederland, een trendsetter als houseclub en volgens Veronica de R&B Club Number One in Nederland. De Saturday Night Club is jarenlang ongekend populair en rekent zelfs kroonprins Willem-Alexander en prins Maurits tot haar gasten. In December 1999 moet Luxor haar deuren sluiten; het einde van een bewogen tijdperk.

De onvergetelijke bijdrage van het Luxor Theater aan de pop- en dancecultuur in Nederland is in Luxor Episodes op bijzondere wijze vastgelegd in woord en beeld. Het full colour boek omvat meer dan 250 pagina’s met circa 300 afbeeldingen, waaronder veel foto’s van Nederlandse topfotografen die speciaal voor deze publicatie materiaal ter beschikking stelden. Bij het boek wordt de DVD Luxology geleverd met 150 minuten origineel beeld- en geluidmateriaal van onder andere concertregistraties van Herman Brood, Chris Isaak, en Van Halen. (…)

Zowel het boek als de DVD zijn een absolute aanrader!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Luxor Episodes legt geschiedenis Arnhems poppodium vast"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*