VVD en ChristenUnie scoren in Gelderlander Raadsrapport 2010

Groot Gelderlander Raadsrapport 2010

De gemeenteraardsverkiezingen zijn in aantocht en dat betekent felle discussies in de raad en in de media. Opmerkelijk genoeg kent Arnhem vooral ook discussies binnen de partijen.

De inkt van de kandidatenlijst was nog niet opgedroogd of het was al hommeles binnen de PvdA Arnhem. Er was blijkbaar een procedurefout gemaakt bij het opstellen van de kandidatenlijst wat resulteerde in een herstemming en uiteindelijk leidde tot het aftreden van voorzitter Thomas Meyer.

Ook binnen de Arnhemse afdeling van Trots op Nederland rommelt het al een tijdje. Werd eerder ‘co√∂rdinator Arnhem’ Jacques Smits op non-actief gesteld en trok partijlid Luc de Krosse zich terug, afgelopen vrijdag werd bekend dat de politieke commissie van Trots op Nederland de kandidatenlijst voor de Arnhemse raadsverkiezingen heeft afgekeurd. Het einde van de zoveelste politieke droom van Bert Geurtz. Kortom, de ‘liefhebbers’ van de lokale politiek hoeven zich vooralsnog niet te vervelen in Arnhem.

Na de voorspelling van de zetelverdeling Gemeenteraadsverkiezing Arnhem door Arnhem Direct, bracht de Gelderlander dit weekend het Groot Gelderlander Raadsrapport 2010 (print).

Piet Venhuizen van de Gelderlander heeft er werk van gemaakt. Naast de partijen met hun rapport, blikt hij terug op de prestaties van de vier huidige wethouders Willem Hoeffnagel (pvdA), Roeland Kreeft (PvdA), Cees jansen (CDA) en Barth van Eeten (GroenLinks), zwaargewicht Martin van Meurs (Pro Arnhem), smaakmaker Gerrie Elfrink (SP), de zwijger Talip Aydemir (PvdA) en de eervol ontslagen Dick Tiemens (PvdA), Erik ter Meulen (CDA) en Marion Blom (PvdA).

VVD en ChristenUnie scoren in Groot Gelderlander Raadsrapport 2010 het hoogst met beiden een 8. VVD krijgt dat hoge cijfer vooral als beloning voor de inzet van partijleider Margreet van Gastel die de partij na een slecht begin goed heeft geleid aldus Venhuizen. De ChristenUnie krijgt een 8 omdat het een alom gerespecteerde partij is met serieuze invloed op het beleid. Het enige raadslid Addy Plieger doet het volgens Venhuizen goed. Zonder in detail te gaan, scoren de overige partijen voldoende: PvdA (6), CDA (6), SP (7), Zuid Centraal (6), Pro Arnhem (7) en D66 (6). De enige onvoldoende is voor GroenLinks dat een 5 krijgt. Venhuizen noemt GroenLinks Arnhem een teleurstellende pleitbezorger van het groen in de stad. Het stemde voor de komst van asfaltfabriek Bruil, tegen een groen Meinerswijk en liet de oppositiepartijen vallen op het moment dat ze exra geld konden regelen voor de lokale podia. Toch noemt de partij zichzelf groen en betrouwbaar. Daar snapt niemand iets van aldus Venhuizen en daar heeft hij gelijk in. Enige pluspunt bij GroenLinks is dat ze met Barth van Eeten wel een goede wethouder hebben geleverd.

In grote lijnen ben ik het eens met Venhuizen alhoewel ik persoonlijk SP ook een 8 zou geven. Met kopstukken als Cris Lenting en de broers Elfrink waren ze de absolute smaakmakers in Arnhem de afgelopen jaren. De PvdA komt er met een 6 (te) goed vanaf; die partij zou van mij een 5 krijgen. Want hoe kun je nu een voldoende scoren als je twee van de drie

vier

wethouders moet wegsturen? Opmerkelijk is dat alleen de hoogstscorende partijen VVD en ChristenUnie hun rapportcijfer op hun website vermelden. Het blijven ook wel een beetje egotrippers die politici 😉

Tot slot nogmaals complimenten aan de Gelderlander, het rapport biedt de lezer een mooi vertrekpunt voor zijn of haar keuze straks bij de gemeenteraadsverkiezingen!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "VVD en ChristenUnie scoren in Gelderlander Raadsrapport 2010"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*