Politieke partijen en nieuwe media: CDA Arnhem

De politieke partijen maken zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. De politici gaan de straat op, de wijk in en doen mee aan de lokale nieuwsquiz. De campagnes zijn begonnen. Maar wat doen de politieke partijen op internet om de bewoners van hun stad te bereiken en te beraken? De komende weken maken we een rondje langs de internetvelden en vandaag beginnen we met CDA Arnhem.

Groene bakfietsen, Groene elektrische scooters, CDA-ijskrabbers, CDA-lolly’s voor de kinderen, 188.000 Hyves-vrienden voor de CDA-leider, twitterende bewindslieden en een speciale CDA-applicatie voor de iPhone. Maar wat doet CDA Arnhem met nieuwe media?

CDA Arnhem heeft naast de website arnhem.cda.nl (waar alleen reactie via email mogelijk is), ook een account aangemakt op YouTube, Hyves en Twitter. Geen idee wie hen heeft geadviseerd, maar duidelijk is dat ze nog weinig kaas hebben gegeten hoe nieuwe media in te zetten om in contact te komen met de Arnhemmers.

Op YouTube zijn inmiddels 17 video’s geplaatst over o.a. de oliebollenaktie, het lijsttrekkersdebat en de introductie van fractievoorzitter Ine van Burgsteden. Naast het feit dat de meeste video’s nauwelijks zijn bekeken (wat heeft CDA Arnhem gedaan aan de promotie van deze video’s?), zien we geen reacties op de video’s en telt het videokanaal geen enkele abonnee. Blijkbaar vindt niemand de video’s interessant genoeg om via het videokanaal op de hoogte te blijven. Inhoudelijk zijn de video’s overigens best aardig alhoewel ik me wel afvraag of ze bij CDA Arnhem weten dat ze met de gekozen achtergrondmuziek de kopieerrechten schenden.

Het Hyvesprofiel van CDA Arnhem telt slechts 15 vrienden en lijkt alleen gebruikt te worden om haar eigen video’s te pluggen. Ook op Hyves vinden we geen reacties van bezoekers. Tot slot het Twitterkanaal dat net als het Hyvesprofiel vooral gebruikt wordt om haar eigen video’s en persberichten te pluggen. Er is geen enkele interactie met de volgers. Geen wonder dat we onder de volgers dan ook vooral eigen partijleden en andere lokale CDA-partijen vinden. CDA Arnhem heeft de nieuwe media klok horen luiden maar heeft geen idee waar de klepel hangt!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Politieke partijen en nieuwe media: CDA Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*