Arnhemse creatieven werken 8 uur over voor goede doelen

Vrijdag 26 maart a.s. is het weer zover: creatieven in Nederland gaan 8 uur overwerken voor het goede doel (8UO). In acht uur tijd werken vijf teams – die bestaan uit vijf creatieven en een coach – aan verschillende opdrachten voor vijf goede doelen. De creatieve teams bedenken o.a. huisstijlen, communicatieplannen, websites, logo’s, merchandise, reclamecampagnes en andere direct toepasbare producten of concepten.

Dit jaar wordt er op vrijdagavond in 10(!) steden in Nederland overgewerkt, Arnhem is voor de vierde keer op rij van de partij.

8UO is een project van Nieuwe Garde dat zich de afgelopen jaren als een lopend vuurtje over Nederland heeft verspreid. Zelfs in steden waar Nieuwe Garde niet actief is, zijn er mensen die deze avond organiseren. In de nieuwe creatieve broedplaats EenTweeTien op de Vossenstraat 10 gaan op 26 maart 5 multidisciplinaire teams van creatieven onder begeleiding van een ervaren mentor aan de slag voor 5 goede doelen. In Arnhem wordt er onder meer overgewerkt voor het Doenersnet van Oxfam Novib, stichting Be More en Malaria No More.

Het mes snijdt aan twee kanten
Goede doelen krijgen mooie gratis ontwerpen en goede ideeën; jonge creatieven kunnen de creatieve producten toevoegen aan hun portfolio én leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Daarnaast doet iedereen tal van waardevolle contacten op. Voor de vertegenwoordigers van de goede doelen is er ook een programma tijdens de avond en nacht. In Arnhem verzorgt René Onstenk van de Creatiewerkplaats een workshop gebaseerd op de Creatiespiraal van Marinus Knoope.

Nieuwe verbindingen
Met 8 Uur Overwerken voor het Goede Doel is Nieuwe Garde verder gegroeid tot een landelijk netwerk voor jonge creatieven, waar niet geld maar nieuwe verbindingen ruimte bieden aan creativiteit. En in een omgeving die ieder jaar wordt ingericht op het stimuleren van creativiteit, kunnen in acht uur bijzondere dingen gebeuren.

Wat er dit jaar in Arnhem allemaal gebeurt tijdens 8UO wordt vastgelegd in het 8UO-magazine, een magazine dat die avond ter plekke gemaakt en gevuld gaat worden en dat met dank aan sponsoren na de avond ook in gedrukte vorm verschijnt. Voor Nieuwe Garde en het project 8UO een mooi middel om te laten zien wat je in een avond kunt realiseren met creatief kapitaal.

Op dit moment zijn er nog een paar plaatsen voor overwerkende creatieven. Wil jij je creativiTijd inzetten voor een goed doel en vind je het leuk om andere creatieven te ontmoeten en samen aan de slag te gaan, meld je dan snel aan door een mail te sturen aan Maartje! Praktische info: vanaf 1700 uur zijn de deuren aan de Vossenstraat geopend. Rond 1800 uur wordt er samen gegeten, zodat we met een goedgevulde maag aan de slag kunnen. Rond 2 uur ‘s nachts worden de resultaten gepresenteerd en kan iedereen moe, maar zéér voldaan het weekend in.

Een impressie van vorig jaar:

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse creatieven werken 8 uur over voor goede doelen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*