Klassenbattle tegen het verzuim op Arnhemse scholen

Op de landelijke Dag van de Leerplicht, morgen, donderdag 18 maart, beloont de gemeente Arnhem de schoolklassen met het minste verzuim met een prijs. Zes scholen in het voortgezet onderwijs doen mee aan het initiatief van de gemeente om op een positieve manier aandacht te besteden aan de aanpak van het verzuim. Wethouder Willem Hoeffnagel reikt donderdagochtend om 9.30 uur een cheque uit aan de winnende klas van de zogenoemde verzuimbattle op het Olympus College, Olympus 11 (naast de Rijnhal).

De gemeente heeft scholen in het voortgezet onderwijs gevraagd of zij mee willen doen aan een actie tegen het verzuim. Doel is het verzuim over een bepaalde periode te meten en de klas met het minste verzuim op de Dag van de Leerplicht in het zonnetje te zetten. De winnende klas op elke school ontvangt een cheque van 100 euro. Dit bedrag kan de klas bijvoorbeeld besteden aan een uitje. De volgende scholen doen aan de actie mee: Maarten van Rossem, Arentheem locatie Middachtensingel, Arentheem locatie Thomas a Kempis, Olympus College, ’t Venster en Leerpark Presikhaaf.

Verzuimbattle
De scholen vullen de actie op hun eigen manier in. Zo is het Olympus College na de voorjaarsvakantie gestart met een verzuimbattle tussen klassen in het tweede leerjaar. De battle eindigt op de Dag van de Leerplicht en de klas met het minste verzuim in die periode wint. Willem Hoeffnagel, wethouder onderwijs en jeugd, is enthousiast over dit initiatief: “Het is mooi om te zien hoe de actie op de scholen leeft. De leerlingen houden scoreformulieren bij, melden de tussenstanden op posters en ze spreken elkaar aan op hun gedrag.”

Dag van de Leerplicht
De landelijke Dag van de Leerplicht vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Tijdens de Dag van de Leerplicht staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij het recht dat kinderen in Nederland hebben om zich te ontwikkelen en bij het belang van een diploma.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Klassenbattle tegen het verzuim op Arnhemse scholen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*