Wethouders delen voorjaarsbollen uit aan treinreizigers

Treinreizigers op station Arnhem Centraal krijgen maandag 22 maart tussen 6.30 en 8.00 uur een potje met een hyacinten- of narcissenbol aangeboden. Willem Hoeffnagel, projectwethouder Arnhem Centraal, en Cees Jansen, wethouder milieu en openbare ruimte, reiken de voorjaarsbollen uit. Het is een publieksactie in de Groenste stad van Europa op de eerste werkdag in de lente.

Het initiatief voor de actie komt van twee creatieve bureaus in Arnhem: Zaai Marketing | Communicatie | Advies (Marko van der Vegt) en Het Lab grafisch ontwerpers (Erik Vos). Het idee ontstond eind vorig jaar tijdens een Power to Arnhem – bijeenkomst van ondernemers, overheid, onderwijs en andere maatschappelijke organisaties om de Arnhemse economie te versterken. De beide ontwerpers ontwikkelden ook het concept voor de actie.

De bolbloemen die de wethouders uitdelen, zijn voorzien van een fleurig kaartje: ‘Het is lente – geniet in de groenste stad van Europa!’ . Dit Power to Arnhem – initiatief is mede mogelijk gemaakt door Bloemenbureau Holland, Arnhem Centraal, ProRail en Dudok Arnhem.

De activiteit maakt deel uit van de campagne Arnhem Groenste stad van Europa. De gemeente wil het groene karakter van de stad verder versterken door in de wijken meer vaste, kleurrijke planten te poten, groene ommetjes in kaart te brengen en door de Dag van het Park te organiseren in zes stadsparken.

Ook de bewustmaking van bewoners en bezoekers van de waarde van het Arnhemse groen is doel van de campagne. Groen verbetert het aantrekkelijke woon-, leef-, verblijfs- en vestigingsklimaat van de stad. De bewoner of bezoeker die de hyacint of narcis krijgt aangeboden, voelt zich wellicht nog een beetje meer Arnhem ambassadeur van de Groenste stad van Europa.

Foto: Manouk Rijper

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wethouders delen voorjaarsbollen uit aan treinreizigers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*